Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Betaalbaar groen voor bewoners buitengebied

Dit nieuwsbericht is verlopen.
12 juni 2023
Boomdeeldag 2022

Er komen Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat ook inwoners in het buitengebied van de gemeente Rijssen-Holten bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Rijssen-Holten delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en gemeente betaald.

De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente woont, met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf. Dit versterkt de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur.

Aanvragen kan tot en met 30 juli 2023

Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van dat bedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro. Per gemeenten is een beperkt budget beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Plantmateriaal kan worden opgehaald op Boomdeeldag

Inwoners kunnen het plantmateriaal deze winter zelf ophalen tijdens Boomdeeldag. In de gemeente Rijssen-Holten wordt de Boomdeeldag op 16 december 2023 gehouden.

Meer informatie over deze actie

De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van de gemeenten Almelo, Borne, Dalfsen, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Wierden, Zwartewaterland en de regio Noord Oost Twente (gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen).

Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen vind je op Iedereen een boom.