Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Controles in het voetgangersgebied van Rijssen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
8 juni 2022

De laatste tijd komen er klachten binnen over fietsen en auto’s in het centrum van Rijssen. Mensen die winkelen ondervinden overlast van fietsers en ander verkeer in het voetgangersgebied.

Om iedereen de mogelijkheid te geven om veilig en rustig te winkelen, is een deel van het centrum van Rijssen voetgangersgebied. In dat gebied is fietsen en laden en lossen tot 11.00 uur toegestaan. Daarna mogen er geen fietsers, snorfietsen, bromfietsen, scooters of auto’s rijden.

Controles

Helaas merken we dat er na 11.00 uur toch regelmatig fietsen, scooters en auto’s in het voetgangersgebied rijden. Daarom gaan we de komende tijd actiever controleren in het voetgangersgebied. Wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete krijgen.

De boete voor fietsen ná 11.00 uur bedraagt 60 euro. Voor bromfietsen en snorfietsen bedraagt de boete 100 euro. Daar komen de administratiekosten van 9 euro nog bij. Ook bestuurders van een auto of bedrijfsbusje kunnen een boete krijgen, als zij zonder ontheffing in het voetgangersgebied rijden.

Ontheffing

Na 11.00 uur mag gemotoriseerd verkeer alleen in het voetgangersgebied rijden als de bestuurder daar een ontheffing voor heeft. Dat geldt voor al het gemotoriseerde verkeer. Dus ook (vracht)auto’s die een winkel komen bevoorraden of bedrijfsbusjes die werkzaamheden moeten verrichten in het voetgangersgebied, hebben een ontheffing nodig. Een ontheffing kunt u aanvragen bij de gemeente.  


De regels voor het voetgangersgebied op een rij

Fietsers

Van maandag tot en met zaterdag is fietsen niet toegestaan van 11.00 uur tot sluitingstijd van de winkels.

Op zondag mag fietsen wel.

Fietsen mag wel op het stukje van het gemeentehuis tot de Boomkamp.

Gemotoriseerd verkeer

Gemotoriseerd verkeer is na 11.00 uur alleen toegestaan als de bestuurder een ontheffing heeft. Voor 11.00 uur en na sluitingstijd van de winkels is geen ontheffing nodig.

Ook bedrijfsbusjes die voor werkzaamheden in het voetgangersgebied moeten zijn, hebben een ontheffing nodig. 

Bevoorrading van winkels is toegestaan van 6.00-11.00 uur.

Bestemmingsverkeer mag zonder ontheffing vanaf de Boomkamp naar de Julianastraat rijden.

Houders van een gehandicaptenparkeerkaart mogen zonder ontheffing in het voetgangersgebied rijden.

In het voetgangersgebied wordt stapvoets gereden.