Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Toeristen- en forensenbelasting

De gemeente Rijssen-Holten heft jaarlijks ook toeristen- en forensenbelasting.

Toeristenbelasting

U betaalt toeristenbelasting als u kamer of kampeerruimte verhuurt aan toeristen of andere bezoekers aan de gemeente. De verblijfbieder houdt het aantal overnachtingen bij in een nachtregister en verstrekt deze op verzoek aan de gemeente. Als u een digitaal nachtregister wilt ontvangen kunt u mailen naar belastingen@rijssen-holten.nl.

  • Per persoon, per nacht: € 0,95

Forensenbelasting

U betaalt mogelijk forensenbelasting als u een tweede huis heeft. Een tweede huis wordt omschreven als een gemeubileerde woning die u tijdens een belastingjaar meer dan 90 dagen ter beschikking heeft voor uzelf of uw gezin.
U betaalt de belasting aan de gemeente waarin uw tweede huis staat.

De aanslagen worden eerst via een voorlopige aanslag opgelegd. Na afloop van het jaar, wanneer de werkelijke aantallen overnachtingen bekend zijn, worden de definitieve aanslagen opgelegd. U betaalt de toeristenbelasting aan de gemeente. U mag dit bedrag aan de gast doorberekenen.

We helpen u graag verder. Bel hiervoor met een van de medewerkers van Belastingen, telefoonnummer (0548) 85 48 05.

Lukt het u niet telefonisch contact te krijgen met een van de medewerkers van Belastingen? Mail dan uw vraag naar belastingen@rijssen-holten.nl. Vermeld in uw mail naast de vraag ook uw naam, telefoonnummer en aanslagnummer.

Bent u het niet eens met de heffing? Wij raden u aan eerst contact op te nemen met de medewerkers van Belastingen via (0548) 85 48 05 of belastingen@rijssen-holten.nl. Bent u er met een van onze medewerkers niet uitgekomen en wilt u alsnog bezwaar maken? Dan kunt u binnen 6 weken na dagtekening van de aanslag of beschikking bezwaar maken.

Zorg ervoor dat u uw bezwaarschrift binnen 6 weken na de vermelde datum op de aanslag stuurt aan de gemeente Rijssen-Holten, ter attentie van de medewerker gemeentelijk heffingen. Vermeld in ieder geval:

  • naam en adres;
  • datum van het bezwaarschrift;
  • waartegen u bezwaar maakt;
  • waarom u bezwaar maakt;
  • uw handtekening;
  • het telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent.