Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bijdrageregelingen voor minima

De gemeente Rijssen-Holten heeft verschillende bijdrageregelingen voor inwoners met een laag inkomen. Met de bijdrageregelingen kunnen ook zij meedoen aan sport-, culturele- en schoolactiviteiten.

Voor het aanvragen van een bijdrage hoeft u geen uitkering te hebben. Ook als u een andere bron van inkomsten hebt, kunt u voor een bijdrage in aanmerking te komen. Voor een bijdrageregeling gelden in ieder geval de volgende voorwaarden:

De bijdragen maatschappelijke participatie en schoolgaande kinderen 2022 kunt u aanvragen van 15 augustus tot en met 30 november.

Bijdrage maatschappelijke participatie

De bijdrage maatschappelijke participatie is bedoeld voor kosten die te maken hebben met sport, cultuur en vorming. Bijvoorbeeld contributies voor sportactiviteiten, kosten voor internetgebruik, telefoon, een krantenabonnement of muzieklessen. De bijdrage is € 60,- per persoon per kalenderjaar. U kunt de bijdrage aanvragen voor uzelf, uw partner en inwonende kinderen van 2 tot en met 17 jaar.

Bijdrage schoolgaande kinderen

U kunt een bijdrage aanvragen voor schoolactiviteiten van uw kinderen. De hoogte van de bijdrage hangt af van de school die uw kind bezoekt op 1 september in het jaar dat u de aanvraag doet. De bijdrage is per kalenderjaar en per schoolgaand kind:

  • € 45,- voor schoolgaande kinderen vanaf 4 jaar;
  • € 145,- voor kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan.

Deze regeling is voor de aanschaf of vervanging van uw duurzame gebruiksgoederen. Bijvoorbeeld een wasmachine, koelkast of oven. U kunt deze bijdrage alleen aanvragen als u een zelfstandige huishouding heeft en voor 1 gebruiksgoed per keer. U kunt maximaal 1 keer per 5 jaar een bijdrage voor duurzame gebruiksgoederen aanvragen. De maximale bijdrage is € 250,-. Heeft u een volledige lening voor inrichtingskosten met borgstelling door de gemeente? Dan heeft u de daaropvolgende 5 jaar geen recht op een bijdrage voor duurzame gebruiksgoederen.

De bijdrage voor duurzame gebruiksgoederen vraagt u online aan. Vul het aanvraagformulier volledig in.

U kunt voor uzelf, uw partner en voor inwonende kinderen van 4 tot en met 17 jaar een bijdrage voor een fiets aanvragen. Deze bijdrage is maximaal € 75,- voor inwonende kinderen tot en met 11 jaar. Deze bijdrage kunt u 1 keer per 4 jaar aanvragen. De bijdrage voor uzelf en kinderen van 12 tot en met 17 jaar is maximaal € 200,-. Deze bijdrage kunt u 1 keer per 8 jaar aanvragen.

De bijdrage voor fietsen vraagt u online aan. Vul het aanvraagformulier volledig in.

Gezinscomputer

Met deze regeling kunt u een computer of laptop voor het gezin kopen. De bijdrage is maximaal € 350,-. U kunt 1 keer per 5 jaar een bijdrage voor een gezinscomputer aanvragen. Heeft u een volledige lening voor inrichtingskosten met borgstelling door de gemeente? Dan heeft u de daaropvolgende 5 jaar geen recht op een bijdrage voor een gezinscomputer.

De bijdrage voor een gezinscomputer vraagt u online aan. Vul het aanvraagformulier volledig in.

 

Computer voor schoolgaande kinderen

Heeft u kinderen van 17 jaar of jonger op het voortgezet onderwijs? Dan kunt u ook gebruikmaken van de bijdrage voor een laptop of computer. Deze extra bijdrage is maximaal € 500,-. Dit bedrag is inclusief de kosten voor een printer en een virusprogramma. Hiervoor kan 1 keer per 5 jaar een bijdrage worden aangevraagd.

De bijdrage voor een computer voor schoolgaande vraagt u online aan. Vul het aanvraagformulier volledig in.