Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Flexwoningen Holten

De woningmarkt staat flink onder druk. Er is veel vraag, maar weinig aanbod. Omdat het bouwen van nieuwe woningen al snel 5 tot 7 jaar in beslag neemt heeft de gemeente onderzoek gedaan naar flexibel wonen. Flexibel wonen is een oplossing die snel te realiseren, prettig en betaalbaar is.

Samen met woningcorporatie De Goede Woning heeft de gemeente de mogelijkheid voor flexibel wonen op het braakliggende terrein aan de Industriestraat (ten noorden van de Weverstraat) in Holten onderzocht. Het plan is om op deze plek 21 flexwoningen neer te zetten. 5 van deze woningen zijn bedoeld voor starters, 7 voor standaard woningzoekenden en in 3 tot 4 woningen komen statushouders te wonen. De andere woningen zijn bedoeld voor mensen die met spoed onderdak nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan mensen die net gescheiden zijn. Het plan is dat de woningen 15 jaar op deze plek blijven staan. Na deze periode kan De Goede Woning de huizen verplaatsen of een verlenging aanvragen voor deze plek.

Heeft u vragen over de flexwoningen of wilt u weten hoe ze eruit komen te zien?  Op de website van De Goede Woning staat meer informatie over de woningen op het braakliggende terrein aan de Industriestraat in Holten.