Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Wanneer en waar stemmen

Wanneer zijn de Tweede Kamerverkiezingen?

Op woensdag 22 november 2023 is de Tweede Kamerverkiezing. Door te stemmen bepaalt u mee wie de komende 4 jaar lid wordt van de Tweede Kamer. En heeft u invloed op de besluiten van de Tweede Kamer.

Openingstijden stemlokalen

De stemlokalen zijn open op woensdag 22 november van 7:30 uur tot 21:00 uur. U kunt deze verkiezing niet op maandag of dinsdag stemmen.

Waar kan ik stemmen?

Om te stemmen gaat u naar een stemlokaal in onze gemeente. Voor de verkiezing ontvangt u thuis een overzicht met de adressen van alle stemlokalen. Op dit overzicht staan ook de stemlokalen die extra toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Ook is er een mobiel stembureau. Kijk voor een stemlokaal bij u in de buurt ook op www.rijssen-holten.nl/stembureaus of op www.waarismijnstemlokaal.nl.

Stemmen in een andere gemeente met een kiezerspas

Wilt u in een andere gemeente stemmen? Dan moet u een kiezerspas aanvragen. Dat kan op twee manieren: schriftelijk, of mondeling aan de balie van de gemeente.

  • Schriftelijke aanvraag kiezerspas
    • Een kiezerspas kunt u schriftelijk aanvragen via een aanvraagformulier. Deze kunt u downloaden via deze link of afhalen bij de balie. Een schriftelijke aanvraag voor een kiezerspas moet uiterlijk vrijdag 17 november bij de gemeente binnen zijn.
  • Mondelinge aanvraag kiezerspas
    • Mondeling een kiezerspas aanvragen kan tot dinsdag 21 november 12.00 uur. Hiervoor moet u zich persoonlijk met (een kopie van) uw identiteitsbewijs melden aan de balie van het gemeentehuis.