Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Rijssen-Holten?

Begin 2023 neemt Arco Hofland na 13 jaar afscheid als burgemeester van Rijssen-Holten. Daarom is de gemeenteraad op zoek naar zijn opvolger.

Profielschets nieuwe burgemeester

Op 3 oktober heeft de gemeenteraad gesproken met Andries Heideman, commissaris van de Koning in Overijssel. Na het gesprek heeft de raad de profielschets vastgesteld. De raadsvergadering kunt u terugkijken via de website van de raad.

Plaatsvervangend raadsvoorzitter Ewart Bosma (rechts) overhandigt de vastgestelde profielschets aan de commissaris van de Koning, Andries Heidema.

Benieuwd hoe de zoektocht naar een nieuwe burgemeester verdergaat? Hieronder leest u stap voor stap hoe het proces eruit ziet.

Begin augustus vroegen wij u via een vragenlijst wat u belangrijke eigenschappen vindt voor een nieuwe burgemeester. Bijna 900 mensen hebben hierop gereageerd. De voorbereidingscommissie wil graag iedereen die de vragenlijst heeft ingevuld bedanken. De 10 belangrijkste eigenschappen en de 5 meest genoemde prioriteiten heeft de commissie meegenomen in de profielschets.

De Commissaris van de Koning kwam op maandag 3 oktober naar Rijssen-Holten. Hij ging in gesprek met de gemeenteraad en haalde de profielschets op. In deze vergadering stelt de gemeenteraad ook de vertrouwenscommissie aan. De vergadering kunt u terugkijken via de website van de raad.

Op 5 oktober plaatst de minister van Binnenlandse Zaken de vacature in de Staatscourant. Personen die interesse hebben kunnen vanaf dat moment solliciteren, tot donderdag 27 oktober.

In november voert de commissaris van de Koning gesprekken met een aantal kandidaten. In december doet de vertrouwenscommissie van de gemeente Rijssen-Holten hetzelfde. De gemeenteraad stelt naar verwachting eind december de aanbeveling voor een nieuwe burgemeester vast. Over de procedure doet de raad geen mededelingen.

Naar verwachting wordt de nieuwe burgemeester in maart 2023 geïnstalleerd.

Heeft u vragen over dit proces? Neem dan contact op met Gert Veerman, raadsgriffier, via g.veerman@rijssen-holten.nl of 06 2099 5168.