Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Boomdeeldagen: betaalbaar groen voor bewoners buitengebied

17 juni 2024
Boomdeeldagen 2023 (foto genomen in Raalte)

Er komen weer Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat ook inwoners in het buitengebied onze gemeente bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.

De provincie Overijssel, Landschap Overijssel en de gemeente Rijssen-Holten delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en gemeente betaald.

Aanvragen kan van 10 juni tot en met 31 juli 2024

U kunt als inwoner van één van de deelnemende gemeenten van 10 juni tot met 31 juli 2024 plantmateriaal aanvragen via Iedereen een boom. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen voor op uw eigen erf of in een landschapselement.

Per gemeente is een beperkt budget beschikbaar. U mag voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal bestellen. De provincie en de gemeente betalen 75% van dat bedrag. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst dus wees er snel bij.

Het plantmateriaal wordt uitgedeeld tijdens de boomdeeldagen

Inwoners kunnen het plantmateriaal tijdens een Boomdeeldag worden opgehaald. In de onze gemeente wordt de Boomdeeldag op 14 december 2024 gehouden.

De Boomdeeldagen zijn onderdeel van Iedereen een Boom

De Boomdeeldagen horen binnen het plan om 1,1 miljoen nieuwe bomen te planten in Overijssel. Het vergroenen van onze mooie provincie draagt bij aan de verbetering van het klimaat en de leefbaarheid.

De gemeenten Dalfsen, Dinkelland, Deventer, Haaksbergen, Hardenberg, Hellendoorn, Hof van Twente, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Rijssen-Holten, Steenwijkerland, Tubbergen, Twenterand en Wierden doen mee aan de Boomdeeldagen.