Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tegels eruit, groen erin: doe mee aan het NK Tegelwippen!

25 maart 2024

Op 21 maart 2024 is het NK Tegelwippen gestart. Ook Rijssen-Holten doet mee. En jij kunt ons helpen! Tot en met 31 oktober 2024 gaan we de strijd aan met andere gemeenten om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen.

Groene tuinen tegen wateroverlast en hittestress

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hierdoor ontstaan problemen zoals wateroverlast en hittestress. Meer groen gaat wateroverlast tegen en koelt de omgeving als het warm is. Dus wip die tegels uit je voor- of achtertuin en vervang ze door planten of bomen! Om je een handje te helpen kun je nu ook subsidie aanvragen voor het vergroenen van je tuin. Meer informatie over deze subsidie vind je op de pagina subsidiegroenenwater.

Laat je tegels ophalen door de Tegeltaxi

Onze collega’s gaan iedere maand tijdens het NK Tegelwippen op pad met de Tegeltaxi om gewipte tegels op te halen, helemaal gratis! De Tegeltaxi rijdt op de volgende data. Let op: we halen tot maximaal 50 vierkante meter gewipte tegels op.

  • Dinsdag 2 april 2024
  • Donderdag 2 mei 2024
  • Dinsdag 11 juni 2024
  • Dinsdag 9 juli 2024
  • Dinsdag 3 september 2024
  • Dinsdag 1 oktober 2024

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor 1 van deze data via duurzaam@rijssen-holten.nl. Vergeet niet je adres, contactgegevens en het aantal vierkante meter aan tegels te vermelden. De tegels kun je een dag van tevoren op de plek leggen waar je ook je afvalcontainer aanbiedt.