Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Afvalcontainers

Elk huishouden binnen de gemeente Rijssen-Holten heeft een aantal afvalcontainers.

De containers zijn verdeeld in de volgende soorten:

  • grijs voor het restafval, 140 of 240 liter
  • groen voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT), 140 of 240 liter
  • oranje voor plastic, metaal en drankkartons (PMD-afval), 240 liter

De containers horen bij de woning. Als u gaat verhuizen, laat u de containers staan.

Mijn container is niet geleegd

Is uw container niet geleegd? Geef dit dan digitaal aan ons door.

Op de website van MijnAfvalwijzer en in de MijnAfvalwijzer app (iOS en Android) ziet u wanneer de containers in uw straat geleegd worden.

Ik wil mijn container omruilen voor een ander formaat

U kunt uw restafval- en GFT containers omruilen voor een ander formaat:

  • grote container: 240 liter
  • kleine container: 140 liter

Voor PMD hebben we alleen containers van 240 liter. De PMD container omruilen voor een ander formaat is daarom niet mogelijk. 

Gebruik voor uw aanvraag het digitale formulier. In het formulier geeft u ook aan wanneer u de container wilt omruilen. Er is ongeveer 1 keer per maand een ruilmoment. U ontvangt per mail een bevestiging. Dit bericht heeft u nodig bij het omruilen uw container.

Kosten

Het omruilen van uw container voor een ander formaat is gratis. Laat u uw nieuwe container aan huis bezorgen, dan betaalt u € 21,75 bezorgkosten.

Ik wil een extra container aanvragen

Per soort container kunt u 1 extra container aanvragen. Voor GFT en restafval kiest u tussen een kleine (140 liter) of grote (240 liter) container. Voor PMD hebben we alleen 240 liter containers.

Gebruik voor uw aanvraag het digitale formulier. In het formulier geeft u ook aan wanneer u de container wilt afhalen. Er is ongeveer 1 keer per maand een afhaalmoment. U ontvangt per mail een bevestiging. Dit bericht heeft u nodig bij het afhalen van uw container.

Kosten

  • Extra container GFT: gratis
  • Extra container PMD: gratis
  • Extra container restafval: € 70,- per jaar

Het afhalen van een extra container is gratis. Laat u uw nieuwe container aan huis bezorgen, dan betaalt u € 21,75 bezorgkosten. 

Ik wil een extra container inleveren

Extra afvalcontainers die u niet meer nodig heeft kunt u die weer inleveren tijdens de ruildagen op de gemeentewerf. De ruildagen zijn iedere laatste vrijdag (Rijssen) en zaterdag (Holten) van de maand. Gebruik het digitale formulier om aan te geven dat u uw container wilt inleveren.

Ik wil containers voor mijn nieuwbouwwoning aanvragen

Bij nieuwbouwwoningen leveren wij gratis een standaardset containers af. Wij leveren de containers binnen een week. Meestal valt het aflevermoment op vrijdag.

Gebruik voor uw aanvraag het digitale formulier. Geef in het formulier ook aan of uw al een afvalpas voor uw nieuwbouwwoning heeft aangevraagd. Deze ontvangt u per post.

Ik wil een vervangende container aanvragen

Is uw container kapot of verdwenen? Geeft dit aan ons door via het digitale formulier. Wij vervangen dan uw kapotte of verdwenen container.

Kosten

Vervanging van kapotte en verdwenen containers is meestal gratis. Heeft u zelf schade aan de container veroorzaakt? Dan kost een nieuwe container € 25,-.