Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Drones

Drones zijn een algemeen bekend fenomeen. Drones worden veel ingezet bij evenementen en feesten, bijvoorbeeld bij bruiloften. Een drone geeft een uniek beeld van een evenement of feest en zorgt veelal voor mooie beelden.

Vanaf 31 december 2020 gelden Europese regels voor drones. Deze regels gelden in alle landen van de Europese Unie (EU). En zorgen voor veiligheid in de lucht en op de grond.

In verband met veiligheid mag u niet overal met een drone vliegen. Op de dronekaart kunt zien waar vliegen wel en niet is toegestaan. Het gebruik van drones is landelijk geregeld. Sinds 31 december 2020 gelden in de Europese Unie 3 categorieën: open categorie, specifieke categorie en gecerticifeerde categorie. Per categorie gelden andere regels. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid.

 

De eisen voor hobbymatig vliegen met een drone (bijvoorbeeld een op afstand bestuurbaar vliegtuig, helikopter, quadcopter) vindt u op de website van Rijksoverheid. U vindt hier ook een regelhulp voor als u vragen heeft over het vliegen met een drone.

Voor zakelijk gebruik van drones gelden andere regels dan voor recreatief gebruik. Meer hierover leest u op de website van Rijksoverheid.nl. U vindt hier ook een regelhulp voor als u vragen heeft over het vliegen met een drone.