Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bijdrageregelingen voor minima

De gemeente Rijssen-Holten heeft verschillende bijdrageregelingen voor inwoners met een laag inkomen. Met de bijdrageregelingen kunnen ook zij meedoen aan sport-, culturele- en schoolactiviteiten.

Voor het aanvragen van een bijdrage hoeft u geen uitkering te hebben. Ook als u een andere bron van inkomsten hebt, kunt u voor een bijdrage in aanmerking te komen. Voor een bijdrageregeling gelden in ieder geval de volgende voorwaarden:

Deze regeling is voor de aanschaf of vervanging van uw duurzame gebruiksgoederen. Bijvoorbeeld een wasmachine, koelkast of oven. U kunt deze bijdrage alleen aanvragen als u een zelfstandige huishouding heeft en voor 1 gebruiksgoed per keer. U kunt maximaal 1 keer per 5 jaar een bijdrage voor duurzame gebruiksgoederen aanvragen. De maximale bijdrage is € 350,-. Heeft u een volledige lening voor inrichtingskosten met borgstelling door de gemeente? Dan heeft u de daaropvolgende 5 jaar geen recht op een bijdrage voor duurzame gebruiksgoederen.

De bijdrage voor duurzame gebruiksgoederen vraagt u online aan. Vul het aanvraagformulier volledig in.

U kunt voor uzelf, uw partner en voor inwonende kinderen van 4 tot en met 11 jaar een bijdrage voor een fiets aanvragen. Deze bijdrage is maximaal € 150,- voor inwonende kinderen tot en met 11 jaar. De bijdrage voor kinderen tot en met 11 jaar kunt u 2 keer aanvragen, met een tussenpoos van 2 jaar. De bijdrage voor uzelf en kinderen vanaf 12 jaar is maximaal € 250,-. Deze bijdrage kunt u 1 keer per 8 jaar aanvragen.

De bijdrage voor fietsen vraagt u online aan. Vul het aanvraagformulier volledig in.

Gezinscomputer

Met deze regeling kunt u een computer of laptop voor het gezin kopen. De bijdrage is maximaal € 400,-. U kunt 1 keer per 5 jaar een bijdrage voor een gezinscomputer aanvragen. Heeft u een volledige lening voor inrichtingskosten met borgstelling door de gemeente? Dan heeft u de daaropvolgende 5 jaar geen recht op een bijdrage voor een gezinscomputer.

De bijdrage voor een gezinscomputer vraagt u online aan. Vul het aanvraagformulier volledig in.

 

Computer voor schoolgaande kinderen

Heeft u kinderen op het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs of hoger beroepsonderwijs? Dan kunt u ook gebruikmaken van de bijdrage voor een laptop of computer. Deze extra bijdrage is maximaal € 500,-, per kind. Dit bedrag is inclusief de kosten voor een printer en een virusprogramma. Hiervoor kan 1 keer per 5 jaar een bijdrage worden aangevraagd. Voor het voortgezet onderwijs gaat dit in afstemming met de school.

De bijdrage voor een computer voor schoolgaande vraagt u online aan. Vul het aanvraagformulier volledig in.