Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Schouderklopje

Mantelzorg is niet iets waar iemand bewust voor kiest, het is iets wat je overkomt. Je zorgt voor een persoon omdat je er op de een of andere manier een band mee hebt. Dat kan gaan om ouders, kinderen, buren of vrienden. De gemeente Rijssen-Holten uit haar waardering voor alle mantelzorgers in onze gemeente met het schouderklopje. Evenmens deelt deze schouderklopjes uit.

Aanvragen

U kunt het schouderklopje aanvragen door een afspraak te maken via de website van Evenmens en het digitale formulier in te vullen. Lukt het niet om digitaal een afspraak in te plannen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen met Evenmens via (0548) 63 88 30.

Een mantelzorger is iemand die minstens 3 maanden lang minimaal 8 uur per week zorgt voor iemand anders. Dat hoeft niet alleen in een thuissituatie te zijn, dat kan ook zorg zijn voor iemand die in een instelling woont. Zorgt u voor uw kind, ouder, partner, familielid, buur of vriend en heeft hij/zij een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, een chronische ziekte, dementie, psychische problemen of een vorm van autisme? Dan bent u mantelzorger! 

Jonge mantelzorgers

Kinderen en jongeren bij wie iemand thuis is die extra zorg vraagt, worden jonge mantelzorgers genoemd. Ook jonge mantelzorgers komen in aanmerking voor het schouderklopje aanvragen.

U komt in aanmerking voor het schouderklopje wanneer:

  • u mantelzorger bent. Dit betekent dat u minstens 3 maanden lang, minimaal 8 uur per week zorgt voor iemand met wie u een persoonlijke relatie heeft. Een mantelzorger is dus niet hetzelfde als een vrijwilliger.
  • u 12 jaar of ouder bent.
  • de zorgvrager in de gemeente Rijssen-Holten woont.

U kunt het schouderklopje 1 keer per jaar aanvragen, ook al bent u mantelzorger voor meerdere personen.

Ja dat kan. Vul dan ook voor hem/haar een formulier in en neem het mee naar uw afspraak. U hoeft geen extra afspraak in te plannen.