Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bloemenmengsels aanvragen

U kunt meehelpen met het vergroten van de biodiversiteit in Rijssen-Holten. Daarom kunt u een bloemenmengsel aanvragen voor akkerranden of stukken grond tussen de 50 en 100 vierkante meter.

U kunt tot en met 31 maart 2024 een aanvraag doen.

Voor de aanvraag gelden de volgende voorwaarden:

  • Het stuk grond dat u wilt laten inzaaien is minimaal 50 en maximaal 100 vierkante meter groot.
  • U bent zelf eigenaar van het stuk grond.
  • Het stuk grond is bereikbaar met een trekker met zaaimachine van 2,5 meter breed.
  • Voeg een tekening, plattegrond of foto toe.
  • Wij beoordelen of de locatie in uw aanvraag geschikt is.

 

Van half april tot begin mei maken wij de grond klaar en zaaien het mengsel in. Dit doen we in samenwerking met Greun Hoolt’n en IVN.

Het bloemenmengsel bestaat uit vooral uit inheemse meerjarige plantensoorten en enkele 1-jarige kruiden. Zo zitten er onder andere 4 graansoorten en onder andere klaproos, gele mosterd, korenbloem en boekweit in het mengsel. Bloeiende akkerranden hebben een positieve invloed op de biologische bestrijding van ziekten en plagen en de vergroting van de biodiversiteit. Hierdoor neemt bijvoorbeeld het aantal eikenprocessierupsen af. Daarnaast hebben de bloeiende akkerranden ook een positieve invloed op de overwinteringsmogelijkheid voor kleine beestjes en insecten, de populatie van vlinders, bijen en hommels en op de landschappelijke en recreatieve waarden van ons landschap.