Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hulp bij energiekosten

Voor veel inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen gaat de energierekening omhoog. Dit komt door stijgende gas- en energieprijzen. Veel mensen willen daarom energie besparen of zijn op zoek naar financiële hulp.

Regelingen voor inwoners

Landelijke regeling

Om inwoners tegemoet te komen heeft de overheid ook voor 2023 de energietoeslag beschikbaar gesteld.

Lokale regeling

Wilt u uw energierekening verlagen? Maar zijn de kosten van maatregelen om uw woning te verduurzamen een uitdaging, bijvoorbeeld voor isoleren? Wij helpen u graag. Daarom bieden wij u 1 gratis energiebesparende maatregel aan.

Regelingen voor organisaties

Lokale regeling

Verenigingen en maatschappelijke organisaties zijn een belangrijk onderdeel van onze lokale samenleving. Wij willen organisaties helpen die het door hoge energiekosten financieel moeilijk hebben.

Veelgestelde vragen

De Thuisadministratie van ViaVie Welzijn kan u helpen met het aanvragen een regeling. Neem hiervoor op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur telefonisch contact op met ViaVie Welzijn via (0548) 36 27 55.

Heeft u moeite met het betalen van de rekeningen? Dan kunt u bij de gemeente terecht voor advies over mogelijke financiële tegemoetkomingen of tips over diensten van organisaties die u verder kunnen helpen. Kijk voor meer op de pagina Hulp bij geldzorgen of neem contact op met het Sociaal VraagPlein. Het Sociaal VraagPlein kan u ook doorverwijzen naar onze budgetcoaches. Zij denken samen met u na over mogelijke oplossingen.

Inwoners met een laag inkomen kunnen ook de energietoeslag aanvragen. Dit is een eenmalige bijdrage van € 1300,-. Meer informatie over de energietoeslag en het aanvraagformulier vindt u op www.rijssen-holten.nl/energietoeslag.
Daarnaast neemt de overheid verschillende maatregelen om de energiekosten te verlagen. Zo geldt er vanaf 1 januari 2023 een prijsplafond voor het gemiddelde energieverbruik en krijgen alle huishouden in november en december korting op de energierekening. Meer informatie hierover vindt u op de website van Rijksoverheid.

Wilt u uw energierekening omlaag brengen en zoekt u tips om energie te besparen? Voor gratis, onafhankelijk en vrijblijvend advies over het verduurzamen van uw woning kunt u terecht bij het Energieloket van GroenDoen via energieloket@groendoenwij.nl of op de pagina van GroenDoen. Energiecoaches uit Rijssen en Holten geven u advies en informatie  over kleine en grote verduurzamingsmaatregelen. 

Via de pagina van GroenDoen kunt u een afspraak maken met een energiecoach. Of stap binnen bij het Energieloket in Rijssen of Holten.

Energieloket Rijssen

Elsenerstraat 12, Rijssen 
Telefoonnummer (0548) 78 57 09
Openingstijden: maandag van 10.00 tot 17.00, donderdag van 13.00 tot 20.00, vrijdag van 10.00 tot 17.00.