Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hulp bij energiekosten

Voor veel inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen gaat de energierekening omhoog. Dit komt door stijgende gas- en energieprijzen. Veel mensen willen daarom energie besparen of zijn op zoek naar financiële hulp.

Financiële regelingen

Voor inwoners zijn er een aantal financiële regelingen.

Lokale regelingen

Is uw termijnbedrag hoger dan € 241,- per maand? Dan heeft u misschien op een bijdrage van de gemeente.

Landelijke regelingen

Om inwoners tegemoet te komen heeft de overheid eenmalig € 1300,- energietoeslag beschikbaar gesteld voor lage inkomens. U kunt geen toeslag meer aanvragen voor 2022. De toeslag voor 2023 is nu nog niet beschikbaar.

Vanaf 7 februari kunnen inwoners met een hoge energierekening terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor inwoners die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023.

Veelgestelde vragen

De Thuisadministratie van ViaVie Welzijn kan u helpen met het aanvragen een regeling. Neem hiervoor op werkdagen tussen 8.30 en 12.00 uur telefonisch contact op met ViaVie Welzijn via (0548) 36 27 55.

Heeft u moeite met het betalen van de rekeningen? Dan kunt u bij de gemeente terecht voor advies over mogelijke financiële tegemoetkomingen of tips over diensten van organisaties die u verder kunnen helpen. Kijk voor meer op de pagina Hulp bij geldzorgen of neem contact op met het Sociaal VraagPlein. Het Sociaal VraagPlein kan u ook doorverwijzen naar onze budgetcoaches. Zij denken samen met u na over mogelijke oplossingen.

Inwoners met een laag inkomen kunnen ook de energietoeslag aanvragen. Dit is een eenmalige bijdrage van € 1300,-. Meer informatie over de energietoeslag en het aanvraagformulier vindt u op www.rijssen-holten.nl/energietoeslag.
Daarnaast neemt de overheid verschillende maatregelen om de energiekosten te verlagen. Zo geldt er vanaf 1 januari 2023 een prijsplafond voor het gemiddelde energieverbruik en krijgen alle huishouden in november en december korting op de energierekening. Meer informatie hierover vindt u op de website van Rijksoverheid.

Wilt u uw energierekening omlaag brengen en zoekt u tips om energie te besparen? Voor gratis, onafhankelijk en vrijblijvend advies over het verduurzamen van uw woning kunt u terecht bij het Energieloket van GroenDoen via energieloket@groendoenwij.nl of www.groendoenwij.nl. Energiecoaches uit Rijssen en Holten geven u advies en informatie  over kleine en grote verduurzamingsmaatregelen. 

Via de website van GroenDoen kunt u een afspraak maken met een energiecoach. Of stap binnen bij het Energieloket in Rijssen of Holten.

Energieloket Rijssen

Elsenerstraat 12, Rijssen 
Telefoonnummer (0548) 78 57 09
Openingstijden: maandag van 10.00 tot 17.00, donderdag van 13.00 tot 20.00, vrijdag van 10.00 tot 17.00

Energieloket Holten

Kulturhus. Smidsbelt 6, Holten
Openingstijden: vrijdag van 13.30 tot 16.00

Voor veel maatschappelijke, culturele en sportorganisaties is de energierekening omhoog gegaan. Dit komt door stijgende gas- en energieprijzen. Om er voor te zorgen dat deze organisaties niet in de financiële problemen komen komt er vanaf 1 juni een energiekostenvergoeding.

Binnenkort kunt u op deze plek de energiekostenvergoeding aanvragen. Meer informatie over de voorwaarden, de manier van aanvragen en de hoogte van de vergoeding komen dan ook op deze plek te staan.