Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

16 t/m 20 mei militaire oefening

Dit nieuwsbericht is verlopen.
11 mei 2022
Tijdens de oefening wordt onder andere gebruik gemaakt van 2 Volkswagens Amaroks.

Van 16 mei t/m 20 mei 2022 wordt er een militaire oefening gehouden in het gebied tussen de volgende plaatsen: Steenwijkerland, Westerveld, Hoogeveen, Meppel, De Wolden, Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Staphorst, Zwolle, Zwartewaterland, Hattem, Heerde, Olst-Wijhe, Raalte, Hellendoorn, Rijssen-Holten, Deventer, Lochem, Zutphen, Voorst, Apeldoorn, Brummen en Epe.

Eenheid : Opleidings- en Trainingscentrum Manoeuvre
Aantal deelnemers : 14x
Aantal wielvoertuigen : 4x Volkswagen Amaroks, 2x vrachtwagen

De oefening start op 16 mei om 08:00 en eindigt op 20 mei om 13:00.

Doel en omschrijving van de oefening

De militairen houden in genoemde periode een oefening waarbij hun fysieke gesteldheid wordt getest. Daarnaast wordt het kunnen terugkeren naar eigentroepen na afgesneden te zijn van eigentroepen getraind. Tijdens de oefening verplaatsen de militairen zich bewapend door het gebied. Er wordt geen gebruik gemaakt van (oefen)munitie.

De oefenende eenheid maakt in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen. Als er toch gebruik gemaakt wordt van niet-openbare wegen, paden of terreinen, dan vragen zij vooraf toestemming aan de eigenaar of beheerder van het terrein.

Schade

De oefenende eenheid doet er alles aan om overlast en hinder aan voorkomen. Is er ondanks alle voorzorgsmaatregelen schade door de oefening ontstaan? Meld dat dan aan:

Ministerie van Defensie,
CDC/JDV/Sectie Claims
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Telefoon 088-9568540
Jdvclaims@mindef.nl