Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Aanvragen bloemenmengsel voor akkerranden, bermen en gazons

Dit nieuwsbericht is verlopen.
12 april 2022

De gemeente Rijssen-Holten roept inwoners op om mee te helpen met het verhogen van de biodiversiteit in onze gemeente. Daarom kunnen inwoners dit jaar een bloemenmengsel aanvragen voor akkerranden en een suggestie doorgeven voor het inzaaien van bermen en gazons binnen de bebouwde kom.

Via het digitale formulier op www.rijssen-holten.nl/akkerranden kunt u een aanvraag indienen voor het inzaaien van een bloemenmengsel langs uw akkerrand. Ook staan we open voor suggesties voor het inzaaien van een gazon binnen de bebouwde kom. Bewoners binnen de bebouwde kom kunnen op 20 en 21 april een zakje met bloemenzaad ophalen voor de eigen tuin bij de gemeentewerf in Rijssen. Dit kan tussen 8.30 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur, zolang de voorraad strekt.

Hoe werkt het?

U kunt uw aanvraag of suggestie doorgeven tot 19 april. Aan deze actie zijn geen kosten verbonden. Geef bij de aanvraag akkerranden een beschrijving van de locatie, de totale oppervlakte in m² en voeg een schets, tekening of foto toe. De gemeente beoordeelt bij alle aanvragen en suggesties of de locatie geschikt is.

De gemeente verzorgt het inzaaien van de akkerranden

De gemeente maakt de grond klaar en zaait het mengsel machinaal in. Dit gebeurt in samenwerking met Greun Hoolt’n. Het soort bloemenmengsel dat we hiervoor gebruiken is afhankelijk van de locatie die u doorgeeft. Het inzaaien volgt half april tot begin mei. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het inzaaien van akkerranden of de bloemmengsels die beschikbaar zijn? Kijk dan op www.rijssen-holten.nl/akkerranden.