Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

AED-apparaten in Rijssen-Holten

16 oktober 2023

Wanneer iemand een harstilstand krijgt is het belangrijk om snel te reageren. Als je iemand binnen 6 minuten kunt reanimeren, is de kans groter dat hij of zij het overleeft. Een AED helpt hierbij. Daarom hebben we in Rijssen-Holten op verschillende plekken AED-apparaten hangen.

Op de kaart ziet u waar bij u in de buurt een AED is

U vindt de kaart online op www.rijssen-holten.nl/aed. Op deze kaarten ziet u alleen een overzicht van de gemeentelijke AED’s. Dit zijn AED’s die wij als gemeente beheren of AED’s waarvoor wij afspraken hebben gemaakt met de eigenaar. Iedereen kan deze AED’s bereiken en gebruiken als dat nodig is. U herkent een AED-apparaat aan de speciale kast die eromheen zit. Boven elke kast hangt een groen bordje met AED logo.

Een AED helpt tijdens de reanimatie

Een AED-apparaat geeft stroomstootjes. Daardoor moet het hart weer gaan kloppen. Tijdens de reanimatie vertelt een AED u precies wat u moet doen. Of u bijvoorbeeld door moet gaan met reanimeren of op de knop moet drukken om een schok te geven.

Leer hoe u een AED gebruikt tijdens een reanimatiecursus

Een AED gebruiken is niet moeilijk, maar het is goed om dit te oefenen. Dat kan tijdens een reanimatiecursus. Onder andere de EHBO-verenigingen bieden zo’n reanimatiecursus aan. Kijk voor meer informatie op www.ehborijssen.nl of www.ehbo-holten.nl.