Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Actueel

Als inwoner van gemeente Rijssen-Holten wilt u op de hoogte zijn van het actuele nieuws. Hier vindt u meer informatie.

Extra controles op verkeerd parkeren

De gemeente krijgt veel meldingen over foutgeparkeerde auto's in Rijssen. Vooral op zondagen staan er veel auto's geparkeerd waar dat niet mag. Om overlast, gevaarlijke situaties en schade aan groen te voorkomen vragen wij iedereen om te parkeren in een parkeervak. Ook als dat betekent dat u verder moet lopen.

Energietoeslag 2022 aanvragen vóór 1 maart 2023

Voor veel mensen zijn de energiekosten vorig jaar gestegen. Daarom is er voor inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandnorm de energietoeslag van € 1300,-. Heeft u de energietoeslag 2022 nog niet aangevraagd? Doe dit dan vóór 1 maart.

Training Mantelzorgen met Aandacht

Bent u mantelzorger en heeft u last van stress en spanning? Dan is de gratis training Mantelzorgen met Aandacht van Impluz misschien iets voor u. Tijdens de training leert u omgaan met stress, piekergedachten en irritaties. Meld u aan via de website van Impluz of Evenmens.

Ontmoetingsavond pleegouders

Pleegouders uit Rijssen-Holten organiseren samen met de gemeente een ontmoetingsavond op 15 februari. Pleegouders en gezinshuisouders kunnen deze avond met elkaar ingesprek. Aanmelden kan tot 12 februari.

Kennismakingsavonden voor nieuwe inwoners

Voor het eerst sinds de coronapandemie organiseren wij weer kennismakingsavonden voor nieuwe inwoners. Dat doen we samen met het Rijssens Museum en de Oudheidkamer Hoolt’n. Iedereen die sinds 2020 in onze gemeente is komen wonen, is van harte welkom. Tijdens deze avonden krijgt u informatie over onze gemeente en de…

Workshop over DigiD en MijnOverheid

Medewerkers van de bibliotheek geven in februari workshops over veilig omgaan met DigiD en over de eigen omgeving op de website van MijnOverheid. De workshops zijn op 7 februari in Holten en 9 februari in Rijssen. Aanmelden kan via de agenda op de website van de bibliotheek.

Middelgrote gemeenten kunnen sneller en goedkoper bouwen dan grote gemeenten

Op 26 januari leggen 25 wethouders van de M50 gemeente een gezamenlijk woningbod bij minister Hugo de Jonge op tafel. Wethouder Erik Wessels was hierbij aanwezig.

Geheimhouding van uw gegevens in de basisregistratie personen (BRP)

De gegevens van alle inwoners in de gemeente staan in de Basisregistratie Personen (BRP). Naast overheidsorganisaties gebruiken ook sommige andere personen en maatschappelijke organisaties deze gegevens. Wilt u niet dat deze organisaties uw gegevens opvragen? Vraag dan geheimhouding van uw gegevens aan.

Gemeentelijke belastingen 2023

Binnenkort krijgt u de gemeentelijke belastingen 2023. Dit noemen we de aanslag gemeentelijke heffingen. U krijgt de aanslag via mijnoverheid.nl of via de post.

Informatieavond Dementie... wat nu?

Het Dementienetwerk Rijssen-Holten organiseert op 7 februari een informatieavond om dementie in het Parkgebouw Rijssen. Verschillende sprekers geven u tijdens deze avond tips over hoe om te gaan met iemand met dementie. Aanmelden kan tot 2 februari.

Pop-uplocatie voor coronavaccinatie in Holten

GGD Twente organiseert op woensdag 1 februari een pop-uplocatie voor de coronavaccinatie in Holten. U kunt zonder afspraak terecht voor een basis- of herhaalvaccinatie.

Afscheidsreceptie burgemeester Arco Hofland

Arco Hofland is ruim 12,5 jaar burgemeester van Rijssen-Holten geweest. In die periode is een sterke band ontstaan tussen de lokale maatschappij en de burgemeester. Daarom krijgt iedereen de mogelijkheid afscheid te nemen van de burgemeester tijdens een feestelijke afscheidsreceptie op donderdag 23 februari.

Proefreis openbaar vervoer voor senioren

Stapt u liever niet meer in de auto? DAn biedt het openbaar vervoer een mooie uitkomst. OV-ambassadeurs kunnen u hierbij helpen. Op woensdag 8 februari organiseren zij een proefreis vanuit Rijssen.

Rijssen-Holten sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

De gemeente gaat samen werken met Meld Misdaad Anoniem (M.). M. ontvangt meldingen over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat centraal.

Doe mee met De Land Bouwers

De Land Bouwers zetten zich samen met Rijssen-Holten in om de overgang naar een duurzaam landelijk gebied te versnellen. U kan meedoen! Meld u aan via www.delandbouwers.nl.

Uw gegevens in de basisregistratie personen (BRP)

In de basisregistratie (BRP) staan uw persoonsgegevens. U kunt uw eigen gegevens bekijken door op MijnOverheid.nl in te loggen met uw DigiD.

Boomdeeldag in het buitengebied

Zaterdag 14 januari was het boomdeeldag. Wethouder René de Koff mocht aan 15 inwoners uit het buitengebied bomen en struiken uitreiken. Zij maakten gebruik van de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding bomen of struiken aan te schaffen. Deze worden gebruikt voor houtwallen of andere landschapselementen op hun erf. Wethouder…

Vraag de Bijdrage Energiekosten 2022 aan

Zijn uw energielasten gestegen in 2022? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Bijdrage Energiekosten 2022. Deze regeling is een aanvullin gop de landelijke regelingen, zoals de energietoeslag en de € 190,- korting op de energierekening in november en december 2022.

Zonder afspraak een coronaprik halen in Rijssen

GGD Twente organiseert 1 keer per maand een pop-up vaccinatielocatie aan de Schild 1 in Rijssen. U kunt vrij binnenlopen en hoeft dus geen afspraak te maken.

Plan online een belafspraak met het Sociaal VraagPlein

Heeft u vragen over hulp of voorzieningen in het sociale domein? En wilt u bellen met iemand van het Sociaal VraagPlein? Dan kunt u nu makkelijk online zelf een belafspraak inplannen.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Arco Hofland

Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 2 januari gaf burgemeester Arco Hofland zijn nieuwjaarstoespraak. U kunt de toespraak nu teruglezen op www.rijssen-holten.nl/toespraken.

Vuurwerkvrije zones

Tijdens de jaarwisseling mag u vuurwerk afsteken uit de categorie F1 en F2. Om gevaar, schade en overlast te voorkomen heeft de gemeenten een aantal plekken in Rijssen-Holten aangewezen als vuurwerkvrije zones.

Nieuwjaarswens 2023

2022 is bijna afgelopen en 2023 staat voor de deur. De burgemeester en het college wensen u allen een fijne jaarwisseling en een goed en gezond 2023.

Rijssen-Holten kleurt groen: 3597 bomen erbij

De natuur in Overijssel heeft er in totaal meer dan 57.000 bomen bij gekregen. In de gemeente Rijssen-Holten zijn dat er maar liefst 3597. Deze bomen zijn eerder dit jaar door inwoners van de gemeente Rijssen-Holten aangevraagd. De inwoners ontvangen de bomen op Boomdeeldag, zaterdag 14 januari 2023.

Vragenlijst Veilig Buitengebied

Het buitengebied van Rijssen-Holten is een goede plek om te wonen, ondernemen of ontspannen. Om dat zo te houden vraagt de gemeente inwoners en ondernemers in het buitengebied een vragenlijst in te vullen. Met de uitkomsten willen we de leefbaarheid en veiligheid verbeteren.

Gezocht: leden van de nieuwe Lokale Actie Groep Zuidwest Twente

LEADER is op zoek naar leden voor de nieuwe Lokale Actie Groep (LAG) Zuidwest Twente. Wil jij je inzetten voor het platteland van de toekomst? Reageer dan voor 10 januari 2023, 12.00 uur.

Aangepaste openingstijden rondom de feestdagen

Rondom de feestdagen gelden aangepaste openingstijden voor het gemeentehuis, de afvalbrengpunten, het zwembad en de sporthallen en wordt het afval op een ander moment opgehaald.

Ook Rijssen-Holten krijgt extra steun voor asbestverwijdering

Staatssecretaris Heijnen, 7 Twentse gemeenten en de provincie Overijssel maken vandaag nieuwe afspraken over het opruimen van asbest in de bodem van de gemeenten Borne, Haaksbergen, Hellendoorn, Hof van Twente, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden. Uiterlijk in 2030 moet hiermee de meest omvangrijke asbestverontreiniging in de bodem vanuit de asbestindustrie in ons land aangepakt zijn.

Jurgen van Houdt aanbevolen als nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Rijssen-Holten draagt Jurgen van Houdt voor om burgemeester van de gemeente Rijssen-Holten te worden.

Reizen met Taxi voor Iedereen tijdens de feestdagen

Maakt u gebruik van Taxi voor Iedereen en wilt u reizen tijdens de feestdagen? Houd dan rekening met aangepaste aanmeld- en rittijden. Geef uw reis dus op tijd door.

Terugblik op het Winterevent

Speeddaten in skiliften, een gezellig winterdorp en vooral heel veel vacatures. Dat was er donderdag 8 december te vinden tijdens het Winterevent op het Europaplein in Rijssen. Mensen die meer wilde weten over werken bij een gemeente Rijssen – Holten hebben daar al hun vragen kunnen stellen.

Wel of geen (herhaal)prik?

Weet u niet of u wel of geen (herhaal)prik moet halen voor corona? Dan bent u niet de enige. Op de website van GGD Twente kunt u terecht voor meer informatie en veelgestelde vragen en antwoorden over vaccinaties.

Komt u ook naar de nieuwjaarsreceptie?

Wij nodigen u van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op maandag 2 januari 2023, om samen een toost uit te brengen op het nieuwe jaar.

Asbest gevonden bij Constantijnschool

Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS) heeft asbest gevonden op het schoolplein van de Constantijnschool. Het projectbureau doet binnenkort verder onderzoek. De school, ouders en omwonenden zijn door projectbureau BAS op de hoogte gebracht. De locatie op het schoolplein is afgezet met hekken.

Collectieve zorgverzekering via de gemeente

De gemeente heeft een collectieve zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen en hoge zorgkosten. Is uw inkomen lager dan 130% van de bijstandsnorm? Dan kunt u misschien gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering.

Duik jij met ons het nieuwe jaar in?

Wil je weten of werken bij een gemeente wat voor jou is?  Kom dan langs bij het Winterevent op donderdag 8 december van 18.00 tot 20.30 uur op het Europaplein in Rijssen. Tijdens het Winterevent kun je speeddaten met je nieuwe collega’s, meer leren over gemeentepolitiek, een kijkje nemen achter…

Vraag de Bijdrage Energiekosten aan

Zijn uw energielasten gestegen dit jaar? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Bijdrage Energiekosten 2022.

Gladheid bestrijden

Gladde wegen en fietspaden kunnen gevaarlijke situaties opleveren. De gemeente probeert dit te voorkomen door te strooien met zout of sneeuw weg te schuiven.

Lokaanhanger leidt tot de gewenste reacties

Tussen 8 en 11 november heeft een lokaanhanger met blauwe vaten op de parkeerplaats aan Brekeldlaan in Rijssen gestaan. Deze aanhanger is bewust neergezet om te peilen of burgers mogelijke drugscriminaliteit en ondermijning herkennen en ook bereid zijn daarvan melding te maken.

Sanering asbest aan Maatgravenweg in Rijssen

Op 24 november start aannemer Langezaal met de sanering van het perceel aan de Maatgravenweg 1b in Rijssen. Uit bodemonderzoek is gebleken dat op een bepaalde plek op het perceel asbesthoudend materiaal in de bodem zit. De werkzaamheden duren waarschijnlijk 1 week. De grond van een deel van het perceel…

Begroting 2023 aangenomen

Afgelopen vrijdag heeft de gemeenteraad van Rijssen-Holten formeel de begroting voor 2023 vastgesteld. De Gemeente staat er financieel gezond voor en heeft veel plannen in voorbereiding.