Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Actueel

Als inwoner van gemeente Rijssen-Holten wilt u op de hoogte zijn van het actuele nieuws. Hier vindt u meer informatie.

Troostplek begraafplaats 't Lentfert

Op 1 oktober is op begraafplaats 't Lentfert in Rijssen de tweede troostplek in de gemeente geopend.

2 prentenboeken voor iedere basisschool

In het kader van de kinderboekenweek geeft de gemeente iedere basisschool in Rijssen-Holten 2 prentenboeken cadeau. De prentenboeken uit de serie De Klimaatjes vertellen in eenvoudige verhalen hoe we samen onze samenleving fijn kunnen houden.

GGD Gezondheidsmonitor 2022

Meer dan 41.000 Twentenaren ontvingen deze maand een uitnodiging van de GGD Twente voor de Gezondheidsmonitor 2022. Voor een goed beeld is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen.

Online verlengen of uitbreiden rijbewijs

Vanaf 3 oktober kunt u online uw rijbewijs verlengen of uitbreiden. U hoeft dan alleen nog naar het gemeentehuis om uw rijbewijs af te halen.

Sociaal Vraagplein donderdag 6 oktober gesloten

Op donderdag 6 oktober 2022 is het Sociaal VraagPlein gesloten. Heeft u een vraag voor het Sociaal Vraagplein? Onze collega’s staan deze week voor u klaar op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. U kunt bellen tussen 8.00 en 12.00 uur via telefoonnummer (0548) 854 836. U kunt uw vraag ook…

Update sluiting singletracks MTB-route Sallandse Heuvelrug

Op zaterdag 1 oktober worden de blokkades en omleidingen op de blauwe route van de mountainbikepaden verwijderd. De route is naar verwachting in de loop van zaterdagmiddag weer te fietsen.

Vitaliteitsfair voor 50-plussers

Op 6 oktober vindt in het Parkgebouw in Rijssen de Vitaliteitsfair plaats, speciaal voor 50-plussers uit onze gemeente. Fysieke, mentale en sociale gezondheid staan centraal tijdens de fair. Denk aan informatie over vrijwilligerswerk, gezondheid, sport- en bewegen, cultuur en reizen. De Vitaliteitsfair vindt plaats op de laatste dag van de…

Wat kunt u doen tegen heling en diefstal

Is de prijs van een telefoon, fiets of tablet te mooi om waar te zijn? Dan is het vaak ook zo. Kopen van gestolen spullen is strafbaar. Check daarom voor u iets tweedehands koopt of het product gestolen is. Stop heling Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen…

Schouderklopje: blijk van waardering voor mantelzorgers

Mensen die mantelzorger zijn voor iemand uit onze gemeente, kunnen één keer per jaar een Schouderklopje ophalen: een lokale winkeliersbon ter waarde van 25 euro. Dat kan overdag, maar ook op een aantal avonden in Rijssen en in Holten. Bijvoorbeeld op dinsdagavond 4 oktober 2022. Het Schouderklopje is een blijk…

Erfgoedpluim voor erf van familie Jansen en voor Rijssens Leemspoor

Op maandag 19 juni reikte wethouder Erik Wessels de erfgoedpluim uit aan de familie Jansen uit Holten en aan de stichting het Rijssens Leemspoor. De erfgoedpluim wordt elk jaar uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor het behoud van het ruimtelijke erfgoed in onze gemeente.…

Beleefweek in en rond Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug 1-8 oktober

Van 1 t/m 8 oktober is er van alles te zien en te beleven in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug en Twents Reggedal.

Maak iemand blij met een gebakje!

Doe mee met de gebakjesactie en ga in de week van 6 of 7 oktober 2022 op bezoek bij iemand die wat extra aandacht kan gebruiken.

Het is weer oogsttijd: wees voorzichtig

Het is weer oogsttijd. Landbouwers zijn druk aan het werk op het land. Er rijden grote machines over de wegen in het buitengebied, ook ’s avonds laat. Dat vraagt om extra oplettendheid van het overige verkeer.

Open Monumentendag 2022

Op zaterdag 10 september is het ook in Rijssen-Holten weer Open Monumentendag. De kans om een monument te bezoeken waar je normaal niet komt. Verschillende monumenten in de gemeente openen hun deuren voor het publiek.

Advertentieverkoop informatiegids niet namens gemeente

Verschillende bedrijven, organisaties en verenigingen in Rijssen-Holten zijn gevraagd om te adverteren in de informatiegids/gemeentegids van Rijssen-Holten. Dit gebeurt voornamelijk telefonisch. De partijen die deze gidsen publiceren doen dit niet in opdracht van de gemeente Rijssen-Holten.

Bijdrage maatschappelijke participatie en schoolgaande kinderen 2022

Van 15 augustus tot en met 30 november kunt u de bijdrage 'maatschappelijke participatie' en 'schoolgaande kinderen' weer aanvragen. U heeft recht op deze bijdrage als uw inkomen en vermogen niet boven een bepaalde grens komen.

Energietoeslag 2022 verhoogd naar € 1.300,-

Het Rijk verhoogt de energietoeslag voor 2022 van € 800,- naar € 1.300,-.

Inbraak: maak het niet te gemakkelijk

Veel mensen hebben het afgelopen jaar onbewust hun huis bewaakt doordat ze veel thuis waren. Nu we weer op pad gaan, valt die “beveiliging” plotseling weg en liggen inbrekers op de loer.

Oud-burgemeester Dick Verhoeven overleden

Voormalig burgemeester van Holten, de heer D.J. Verhoeven, is na een kort ziekbed op woensdagavond 20 juli op 67-jarige leeftijd overleden. Verhoeven was burgemeester van de voormalige gemeente Holten van 1994 tot en met 1999 en is daar altijd blijven wonen.

Kindje geboren? Doe eenvoudig online geboorteaangifte

Kersverse ouders van kinderen die in Rijssen-Holten worden geboren, kunnen vanaf nu online aangifte doen van de geboorte van hun kind.

Hoogste punt nieuwbouw zwembad De Koerbelt bereikt

Vrijdag 15 juli was het tijd voor een feestje: het hoogste punt van de nieuwbouw van zwembad De Koerbelt is bereikt! Dat vierden we met omwonenden, medewerkers van de bouwbedrijven en natuurlijk ook met de medewerkers van het zwembad.