Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Actueel

Als inwoner van gemeente Rijssen-Holten wilt u op de hoogte zijn van het actuele nieuws. Hier vindt u meer informatie.

Stickers op de groene afvalcontainer

Veel mensen weten niet precies welk afval in de groene container mag. Daardoor komt GFT-afval onbedoeld in de verkeerde container. Om inwoners te helpen plakken we vanaf maandag 30 mei een handige sticker met informatie op alle groene containers in onze gemeente.

Start werkzaamheden project Regge Pelmolen Rijssen

Met het project Regge Pelmolen Rijssen vult het waterschap Vechtstromen 1 van de laatste delen van de herinrichting van De Regge in. De werkzaamheden starten maandag 30 mei en duren tot in het najaar.

Praat mee over de Wijk van de Toekomst

De wijk Plan Zuid en een deel van De Delle zijn aangewezen als Wijk van de Toekomst. Inwoners van deze wijken kregen daarom in maart een enquête. Ruim 37 procent van de bewoners heeft zijn mening gegeven en de enquête ingevuld. De resulaten gebruiken we om de wijken voor te bereiden op de toekomst.

Gratis workshops Niet/Wel lekker in je vel

Een elastiekje knapt niet zomaar, maar de rek kan er wel uit. Zo kan jouw hoofd haar mentale veerkracht soms ook verliezen. Hoe krijg je weer balans tussen draaglast en draagkracht? Met 1 van de gratis workshops van Impluz voor inwoners van Rijssen-Holten versterk je jouw persoonlijke en psychische veerkracht.…

Peiling hondenbeleid

Tot en met 27 mei 2022 houden we een online peiling over het hondenbeleid in onze gemeente. Vult u de peiling ook in?

Loting starterswoning en kavels Het Opbroek

Vanaf woensdag 11 mei tot en met woensdag 25 mei, 12.00 uur, kunt u zich online inschrijven voor de loting van kavels en een starterswoning in Het Opbroek in Rijssen.

Tijdelijke opvanglocaties Oekraïners bekend

De opvang van Oekraïense vluchtelingen vraagt inzet van iedereen. Daarom is op alle gemeenten een beroep gedaan om een aandeel in de opvang te organiseren. In Rijssen-Holten heeft het college de keuze gemaakt voor 2 locaties als tijdelijke opvanglocaties.

Bestrijding eikenprocessierups

De gemeente is begonnen met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. Dat doen we door bomen te behandelen met een biologisch middel.

Certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen Rijssen en Holten

De bedrijventerreinen in Rijssen en Holten hebben opnieuw het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) gekregen.

Lintjesregen 2023

U kunt nu een aanvraag indienen voor de Lintjesregen 2023. Dit kan tot uiterlijk 1 juni.

Wonen in Het Opbroek

Er komen nieuwe gemeentelijke kavels en een starterswoning beschikbaar in Het Opbroek. Vanaf woensdag 11 mei kunt u zich online aanmelden voor de loting van deze kavels en woning.

Vraag op tijd een paspoort of ID-kaart aan

Wilt u een nieuw reisdocument aanvragen? Maak dan eenvoudig online een afspraak via afspraken.rijssen-holten.nl.

Woningen in plaats van bedrijventerrein

Op vrijdag 22 april heeft gedeputeerde Monique van Haaf met een starthandeling de sloop en de herontwikkeling van bedrijvencomplex Enkco in gang gezet.

Denk mee over waardevolle panden en elementen

De Erfgoedadviesraad is druk bezig om een lijst samen te stellen van waardevolle panden en elementen in onze gemeente. Inwoners kunnen hierbij helpen door een pand of element voor te dragen. Een pand is een gebouw, woning of boerderij, eventueel met erf. Een element kan een historische wegwijzer, bomenrij, weggedeelte,…

Lintjesregen Rijssen-Holten 2022

Vandaag vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. Ook in Rijssen-Holten ontvingen een aantal inwoners een Koninklijke Onderscheiding.

“Onvoorstelbaar hoeveel werk de mensen van ViaVie Welzijn verzetten”

Voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne werkt de gemeente intensief samen met welzijnsorganisatie ViaVie Welzijn. Daardoor kan er veel geregeld worden voor de vluchtelingen.

De inkoopactie voor energiebesparende maatregelen is gestart

Tijdens de advies- en inkoopactie van GroenDoen koopt een grote groep bewoners samen materialen in voor het verduurzamen van hun woning. Hierdoor zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp

Rijssen-Holten in cijfers

De gemeente verzamelt en analyseert kerncijfers van openbare databronnen om inzicht te krijgen in verschillende thema's. Deze gegevens zijn nu gebundeld op www.rijssen-holten.nl/incijfers.

Ontvang € 800,- om energierekening te betalen

Als u moet rondkomen van een laaginkomen, kan de hoge energierekening voor problemen zorgen. De gemeente Rijssen-Holten kan hierin ondersteunen. U kunt de bijdrage aanvragen vanaf 15 april.

Sanering speelveld Bloemstraat Rijssen

Vanaf dinsdag 19 april 2022 gaat aannemer Hoogeboom Raalte het speelveld aan de Bloemstraat in Rijssen saneren. Vanwege de sanering wordt een deel van het speelveld afgesloten met hekken.

Activiteiten en diensten voor Oekraïense vluchtelingen

n Rijssen-Holten worden meerdere activiteiten georganiseerd en diensten aangeboden die interessant kunnen zijn voor vluchtelingen uit Oekraïne.

Aanvragen bloemenmengsel voor akkerranden, bermen en gazons

De gemeente Rijssen-Holten roept inwoners op om mee te helpen met het verhogen van de biodiversiteit in onze gemeente. Daarom kunnen inwoners dit jaar een bloemenmengsel aanvragen voor akkerranden en een suggestie doorgeven voor het inzaaien van bermen en gazons binnen de bebouwde kom.

Bestrijding eikenprocessierups

Binnenkort start de gemeente met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. Dit doen we door bomen te behandelen met een biologisch middel.

Gewijzigde openingstijden en afvalinzameling op 15 en 18 april

Op vrijdag 15 en maandag 18 april werken wij met aangepaste openingstijden en afvalinzameling.

Inloopspreekuur reizen met het openbaar vervoer

Op 14 april is er weer een inloopspreekuur reizen met het openbaar vervoer. Ervaren OV-ambassadeurs geven advies aan 55-plussers over het reizen met de trein of bus.

Campagne vraagt aandacht voor mentale gezondheid in Rijssen-Holten

In de gemeente Rijssen-Holten wordt de komende weken extra aandacht gevraagd voor de mentale gezondheid. Dat gebeurt met de campagne ‘NIET/WEL lekker in je vel’ van de stichting Impluz, in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten. Een goede mentale conditie helpt Dat de campagne in Rijssen-Holten plaatsvindt is niet toevallig. De…

Rijssen-Holten start pilot met microzuivering riool in buitengebied

De gemeente Rijssen-Holten is gestart met een pilot (proef) van rioolzuivering op microniveau. In het buitengebied van Holten staat een microzuiveringsinstallatie die op locatie huishoudelijk afvalwater van 1 huishouden zuivert.

Coronaregels worden adviezen

Met ingang van 23 maart gelden er in Nederlands bijna geen verplichte coronaregels meer. Wel gelden er nog steeds adviezen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

"Hartverwarmend hoe iedereen zijn steentje bijdraagt"

Meer dan 8.000 Oekraïense vluchtelingen zijn inmiddels in Nederland aangekomen. Een aantal daarvan wordt opgevangen in Rijssen-Holten. Burgemeester Arco Hofland is onder de indruk van de inzet van de samenleving voor de vluchtelingen.

Gratis compost op zaterdag 26 maart

Als dank voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval kunt u op zaterdag 26 maart gratis compost ophalen bij de afvalbrengpunten in onze gemeente. Vergeet niet om uw afvalpas mee te nemen.

Workshop over de website van de gemeente

Op dinsdag 29 maart organiseert de bibliotheek een workshop over de nieuwe website van de gemeente. Een medewerker van de bibliotheek laat zien wat er op de nieuwe website te vinden is en hoe je je eigen gegevens beheert.

Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2022

De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezing op partijniveau is bekend. De voorlopige uitslag per kandidaat maken we zo snel mogelijk bekend. Op maandag 21 maart komt het centraal stembureau bijeen om de uitslag definitief vast te stellen.

Stemt u vandaag ook voor een nieuwe gemeenteraad?

Vandaag zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Van 7.30 tot 21.00 uur kunt u stemmen bij een stembureau bij u in de buurt. Vergeet niet uw stempas en identiteitsbewijs mee te nemen.

Geef uw mening over uw huis en wijk

De komende jaren willen we Plan Zuid en een deel van De Delle mooier en beter maken. Om te onderzoeken hoe we dat het beste kunnen doen, hebben bewoners van deze wijken een brief ontvangen met een vragenlijst om in te vullen.

Gratis training voor mantelzorgers uit onze gemeente

Bent u mantelzorger en wilt u leren omgaan met stress, spaninng en piekergedachten? Meld u dan aan voor de gratis training voor mantelzorgers.

Opvang vluchtelingen uit Oekraïne

Op dit moment werkt de gemeente Rijssen-Holten samen met verschillende organisaties om de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne te regelen.

Militaire oefening van 14 tot en met 18 maart

Van maandag 14 tot en met vrijdag 18 maart oefenen militairen in het gebied tussen Apeldoorn, Brummen, Zutphen, Lochem, Berkelland, Haaksbergen, Enschede, Hengelo, Borne, Almelo, Wierden, Rijssen-Holten, Deventer, Hof van Twente en Voorst.

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan

Op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Aan deze verkiezingen doen mee: SGP, ChristenUnie, CDA, Gemeentebelang Rijssen-Holten, VVD en Groenlinks/PvdA.

Balie Burgerzaken donderdag 17 maart gesloten

De balie Burgerzaken is op donderdag 17 maart overdag en 's avonds gesloten. Afhalen van reisdocumenten bij de receptie in het gemeentehuis is wel mogelijk. Voor de aangifte van een geboorte kunt u telefonisch contact opnemen.

Week van de Afvalhelden

Van 7 tot en met 13 maart is de jaarlijkse Week van de Afvalhelden. Helpt u mee om de mensen die zich dagelijks inzetten voor het inzamelen en verwerken van afval en het schoonhouden van de buurt in het zonnetje te zetten?

Stemmen in de Ark op 14 en 15 maart

Op de kandidatenlijst die u per post heeft ontvangen, staat een overzicht van stembureaus. Hier staat een fout in. Op maandag 14 en dinsdag 15 maart kunt u in Rijssen niet stemmen in sporthal De Stroekeld. Wel in de Ark (Arkeheem 2).

Opvang vluchtelingen Oekraïne

We merken dat veel inwoners bereid zijn om er voor de Oekraïners te zijn. Het kan dan gaan om opvang van vluchtelingen. Inwoners die een kamer of woning willen aanbieden of al opvang bieden, kunnen dit melden bij de gemeente.

Energietoeslag voor lage inkomens

Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 een extra tegemoetkoming van € 200,-. Deze energietoeslag komt bovenop de eerder door het Rijk toegezegde verlaging van de energiebelasting, die voor iedereen geldt.

College wijst principeverzoeken Zonnepark Nieuwendijk en Schoneveldsdijk af

Het college verleent geen medewerking aan 2 principeverzoeken over de realisatie van zonneparken aan de Nieuwendijk en Schoneveldsdijk in Rijssen.

Vroege rit buslijn 97 is terug

Vanaf 28 februari rijdt buslijn 97, Holten-Haaksbergen, weer een extra vroege rit. De eerste rit richting Holten vertrekt voortaan uit Haaksbergen, waardoor er ook een extra reismogelijkheid ontstaat.

Tijdelijke priklocatie GGD Twente

Van woensdag 2 tot en met zaterdag 5 maart heeft GGD Twente een tijdelijke priklocatie en informatiepunt aan de Stationsstraat 4 in Holten. Prikken zonder afspraak is hier mogelijk voor de eerste, tweede en boostervaccinatie.

Online melding maken openbare ruimte

Meldingen of klachten over de openbare ruimte kunt u doorgeven via het online meldformulier en de Makkelijk Melden app. Door in te zetten op het digitaal doorgeven van meldingen geven we inwoners en bedrijven de mogelijkheid om zelf te kiezen op welk moment ze een melding indienen.

Rijssen-Holten toont zich solidair met Oekraïne en de Oekraïense bevolking

Burgemeester Arco Hofland: “Ik ben beduusd en geschokt van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne. Dit raakt Europa, dit raakt ons allemaal. Met afschuw zien we de beelden, lezen we de berichtgeving.” We denken aan iedereen in Oekraïne die huis en haard heeft verlaten. Alle mensen die op de vlucht zijn,…