Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Actueel

Als inwoner van gemeente Rijssen-Holten wilt u op de hoogte zijn van het actuele nieuws. Hier vindt u meer informatie.

Burgerzaken gesloten op 7 juni 2024

Op vrijdag 7 juni 2024 zijn de balies van Burgerzaken in het gemeentehuis in Rijssen de hele dag gesloten. De medewerkers zijn die dag druk met de afhandeling van de verkiezingen. Op maandag 10 juni 2024 staan zij weer voor u klaar.

Vacature medewerker bomenploeg (36 uur)

Als medewerker bomenploeg bent u uiteraard veel buiten aan het werk. U houdt zich bezig met het onderhouden en verzorgen van bomen. U wordt blij wanneer onze planten en bomen er weer goed en verzorgd bij staan en signaleert eventuele problemen op tijd.

Tegels eruit, groen erin: doe mee aan het NK Tegelwippen

Op 21 maart 2024 is het NK Tegelwippen gestart. Ook Rijssen-Holten doet mee. En u kunt ons helpen! Tot en met 31 oktober 2024 gaan we de strijd aan met andere gemeenten om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen.

College Rijssen-Holten maakt programmeringsafspraken met provincie over windenergie

Het college heeft er dinsdag 21 mei voor gekozen om afspraken te maken met de provincie Overijssel over de plek waar mogelijk windmolens kunnen komen in onze gemeente. Ondanks dat wij liever geen windmolens willen vinden wij wel dat we moeten bijdragen aan duurzame toekomst.

Nieuwe fietsverbinding Wethouder H.H. Korteboslaan open

In 2022 zijn we gestart met wegwerkzaamheden in de Wethouder H.H. Korteboslaan. Het doel: een duurzame en veilige nieuwe fietsverbinding tussen de Enterstraat en Leijerweerdsdijk. Vanochtend hebben we deze nieuwe fietsverbinding officieel geopend. Wethouder René de Koff was daar samen met TWW Wegenbouw, die de werkzaamheden heeft uitgevoerd, bij aanwezig.…

Openingstijden afvalbrengpunt Holten aangepast

Op zaterdag 29 juni 2024 is het afvalbrengpunt in Holten gesloten. Op die dag is de Triathlon die elk jaar in Holten wordt gehouden. Het afvalbrengpunt is dan slecht bereikbaar en daarom gesloten.

Verkiezingen Europees Parlement

Op donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. U kunt dan in alle stembureaus in onze gemeente uw stem uitbrengen.

Energiekostenvergoeding verenigingen en organisaties

Had uw vereniging of organisatie ook in 2023 te maken met hoge energiekosten? Dan kunt u daar misschien een subsidie voor krijgen.

Flexibel reizen tussen haltes op reservering

Reizigers in Rijssen-Holten kunnen voordelig en flexibel reizen met FlexRRReis. Voor deze vervoersdienst werken vrijwillige chauffeurs. FlexRRReis is een vorm van openbaar vervoer. De bus rijdt op bestelling van halte naar halte.

Gemeente niet aanwezig bij informatieavond van Pure Energie

Dinsdagavond 14 mei 2024 is er in het Kulturhus in Holten een informatieavond van Pure Energie. Tijdens deze avond geeft de projectontwikkelaar informatie over hun plannen om windturbines te plaatsen. Veel inwoners uit onze gemeente zijn door Pure Energie uitgenodigd voor deze avond.

Kom bij ons werken

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega’s. We zoeken echte aanpakkers die van afwisseling houden. We hebben 2 vacatures voor mensen die graag buiten zijn en 1 vacature voor iemand die in het gemeentehuis aan de slag gaat:

Lintjesregen 2025

Wilt u een koninklijke onderscheiding aanvragen voor een inwoner van de gemeente Rijssen-Holten? Het lijkt nog heel ver weg, maar voor de Lintjesregen 2025 kunt u uw aanvraag al indienen.

Vrijwilligerswaardering

De gemeente Rijssen-Holten kent zóveel vrijwilligers die zich elk jaar weer inzetten voor een ander, voor een organisatie of een vereniging. Dat is in 1 woord geweldig! Bent u vrijwilliger? Om u te bedanken organiseert Via Vorsa de jaarlijkse vrijwilligerswaardering.

Een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart in 2024

In 2024 verloopt bij veel mensen het paspoort of de ID-kaart. Daardoor is het dit jaar drukker en zitten de afspraken sneller vol. Maak daarom op tijd een afspraak voor een nieuw reisdocument.

Meer groen en minder stenen belangrijk voor een gezonde en klimaatbestendige buurt

Wij willen meer groen in onze gemeente, en minder stenen en asfalt. Daar werken wij als gemeente aan, maar we hebben ook de hulp van onze inwoners en bedrijven nodig. Daarom hebben wij ons aangesloten bij de Stichting Steenbreek, die zich inzet voor het ‘vergroenen’ van onze leefomgeving. In een…

Lintjesregen in Rijssen-Holten 2024

Op vrijdag 26 april 2024 was de Lintjesregen. Deze inwoners uit onze gemeente zijn vandaag allemaal koninklijk onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Werkzaamheden zwembad De Koerbelt

Er wordt heel hard gewerkt om het buitenterrein van zwembad De Koerbelt klaar te maken voor het zomerseizoen.

IJsvogelwand bij ‘t Vletgoor

Heeft u wel eens een ijsvogel gezien? Dat is best bijzonder! Deze prachtige, kleurrijke vogel laat zich namelijk niet zo heel snel zien. Toch zijn ze er wel in onze omgeving.

Projectontwikkelaar start met communicatie over principeverzoek voor windturbines in Holten

Een projectontwikkelaar heeft bij de provincie Overijssel een principeverzoek voor het plaatsen van windturbines in de buurt van Vletgaarsmaten in Holten ingediend. Dit verzoek wordt op dit moment niet in behandeling genomen. Het plan staat dus nog niet vast, maar de projectontwikkelaar heeft besloten om de omwonenden te informeren over…

Kijk of u ook recht heeft op de energietoeslag 2023

Wist u dat u voor de energietoeslag 2023 meer inkomen mag hebben dan voor de energietoeslag 2022? Het kan dus zijn dat u geen recht had op de energietoeslag 2022, maar nu wel de energietoeslag 2023 kunt aanvragen.

Archeologische ontdekking De Oosterhof

In De Oosterhof zijn verschillende resten gevonden van een oude gracht. Het is een deel van een verdwenen gracht die misschien gekoppeld kan worden aan de oude Havezate Oosterhof.

Werkzaamheden fietspaden Holterberg

De geasfalteerde fietspaden in de Holterberg zijn gemiddeld 30 jaar oud. De fietspaden zijn op een aantal plekken hobbelig door slijtage en wortels die het fietspad omhoog drukken. Hierdoor zijn de fietspaden niet meer fijn om te gebruiken. Om klaar te zijn voor het nieuwe fietsseizoen worden tussen 22 tot…

Ruikt u onraad?

Hennepteelt komt overal voor. Hier leest u hoe u een hennepkwekerij kunt herkennen.

Kunstwerk op plein Tusveld

Op het plein Tusveld in Rijssen staat sinds vorige week een kunstwerk van Uwe Dobberstein. Het is een cadeau van onze oud-burgemeester Arco Hofland.

MONO: zo gaat u ongestoord onderweg

MONO rijden en fietsen is misschien even wennen, maar het is heel fijn en gemakkelijk. Laat u niet afleiden door meldingen of appjes op uw telefoon. Zo komt u veilig thuis.

Bestrijding eikenprocessierups begint weer

Binnenkort beginnen we met de bestrijding van de eikenprocessierups. In april en mei behandelen we bomen met een biologisch middel. Dat doen we op drukbezochte plekken. Op plekken waar beschermde of bedreigde dagvlinders voorkomen doen we dat niet. Vanaf half mei krijgen de rupsen brandharen. Is er in de zomer…

Lommerdmarkten 2024

In de zomervakantie organiseert de gemeente op 5 donderdagen een Lommerdmarkt in het centrum van Rijssen. Dit jaar zijn de Lommerdmarkten op: 25 juli, 1 augustus, 8 augustus, 15 augustus en 22 augustus

Nestkasten voor torenvalk, steenuil en vleermuizen

We zijn druk bezig om de biodiversiteit in onze gemeente te vergroten. Sinds kort hebben we op verschillende plekken nestkasten opgehangen voor torenvalken, steenuilen en vleermuizen.

Nieuwe Loes-coördinatoren

Mogen wij ons even voorstellen? Wij zijn Jolien Baan en Eefje Bulsink. Wij zijn de nieuwe Loes-coördinatoren van onze gemeente. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over opvoeden en opgroeien, van baby tot puber.

Burgemeester sluit drugspand

Op 4 april 2024 heeft burgemeester Jurgen van Houdt een woning aan de Wilhelminastraat 92 in Rijssen voor 3 maanden gesloten.

Fietsverkeersexamens Rijssen-Holten

Afgelopen week stond in het teken van de fietsverkeersexamens. Dit is 1 van de hoogtepunten van het schooljaar voor leerlingen uit groep 7 van alle basisscholen in Rijssen-Holten.

Nieuwe bestrating buitenbad

De eerste nieuwe bestrating rondom het buitenbad van De Koerbelt is gelegd. Bij het buitenbad missen nu nog de duikplanken en de glijbaan. Er wordt hard gewerkt zodat die de komende zomer gebruikt kunnen worden.

15 nieuwe laadpalen

Wij hebben het voornemen om op verschillende plekken in Rijssen en Holten een laadpaal te plaatsen. Per laadpaal zijn 2 parkeerplaatsen gereserveerd voor het elektrisch laden. Wilt u weten waar we de nieuwe laadpalen van plan zijn om te plaatsen?

Tegels eruit, groen erin: doe mee aan het NK Tegelwippen!

Op 21 maart 2024 is het NK Tegelwippen gestart. Ook Rijssen-Holten doet mee. En jij kunt ons helpen! Tot en met 31 oktober 2024 gaan we de strijd aan met andere gemeenten om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Groene tuinen tegen wateroverlast en hittestress Het weer in Nederland…

Vacature onderhoudsmedewerker

Staat u met beide voeten op de grond en heeft u zin om de handen uit de mouwen te steken? Wij zoeken een nieuwe collega die aan de slag gaat als onderhoudsmedewerker.

Openingstijden en afvalinzameling Pasen

Op maandag 1 april 2024 zijn het gemeentehuis en de afvalbrengpunten gesloten omdat het dan tweede paasdag is. Dinsdag 2 april 2024 staan wij weer voor u klaar.

Pas op voor de telefonische babbeltruc

Via de telefoon kunnen oplichters contact met u zoeken. De beller doet zich voor als de bank of een andere organisatie. Hier leest u wat u kunt doen als u het niet vertrouwt.

Vraag een bloemenmengsel aan voor kleurrijke gronden en akkerranden

Als inwoner kunt u helpen met het vergroten van de biodiversiteit in Rijssen-Holten. Daarom kunt u dit jaar een gratis bloemenmengsel aanvragen.

Gratis advies door een energiecoach

Wilt u energie besparen of misschien ook wel opwekken? Maar weet u niet wat het beste bij uw huis past? Vraag een energiecoach om mee te denken.

Wij zoeken leden voor de Erfgoedadvieskamer

Bent u geïnteresseerd in historische bouwkunst, cultuurlandschap, archeologie, erfgoedzorg of onze plaatselijke geschiedenis? En wilt u een bijdrage leveren aan de karakteristieke uitstraling van onze gemeente? Dan maken wij graag kennis met u. Wij zijn namelijk op zoek naar nieuwe leden voor de Erfgoedadvieskamer (EAK). De Erfgoedadvieskamer adviseert burgemeester en…

Provincie Overijssel maakt principeverzoeken voor windturbines openbaar

De provincie Overijssel heeft de principeverzoeken voor windenergie openbaar gemaakt. Een principeverzoek betekent dat een ontwikkelaar bij de provincie een verzoek voor het plaatsen van windturbines heeft ingediend. Deze verzoeken worden op dit moment niet in behandeling genomen. De provincie laat op haar website weten dat zodra er afspraken zijn…

Opening Platkuierkwis met Herman Finkers op spelpilaren in Rijssen

Vanaf volgende week hebben de interactieve spelpilaren (Yalp/Lappset Memo) op het Europaplein in Rijssen een nieuw spel met een regionaal tintje: de Platkuierkwis! Het spel is volledig in het dialect en ingesproken door Herman Finkers. We vieren het nieuwe spel met een officiële opening. Kom ook op woensdag 13 maart…

Het Energieloket Holten werkt vanaf 1 maart 2024 op afspraak

Vanaf vrijdag 1 maart 2024 werkt het Energieloket in Holten volledig op afspraak. De vrije inloopmomenten stoppen dan. Wilt u een gratis adviesgesprek met een energiecoach? Maak dan makkelijk online een afspraak via www.rijssen-holten.nl/groendoen. De energiecoach komt ook bij u aan huis voor een adviesgesprek Veel inwoners maakten hier de…

Vraag nu subsidie aan voor groen- en watermaatregelen!

Lange warme en droge perioden kunnen leiden tot hittestress. Hevige stortbuien kunnen zorgen voor wateroverlast. Vooral in de bebouwde kom zijn de gevolgen hiervan merkbaar. Met verschillende maatregelen kunnen inwoners en ondernemers zelf hittestress en wateroverlast tegengaan. Vanaf vandaag kunt u subsidie aanvragen voor een aantal van deze groen- en…

Gemeentelijke belastingen 2024

Binnenkort krijgt u de gemeentelijke belastingen 2024. Dit noemen we de aanslag gemeentelijke heffingen. U krijgt de aanslag via mijnoverheid.nl of via de post.