Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Actueel

Als inwoner van gemeente Rijssen-Holten wilt u op de hoogte zijn van het actuele nieuws. Hier vindt u meer informatie.

Pop-up vaccinatielocatie Rijssen op donderdag 18 augustus

Heeft u vragen over de coronavaccinatie? Of wilt u vaccinatie halen? Dan kunt u op donderdag 18 augustus zonder afspraak terecht in de GGD pop-uplocatie in het gemeentehuis in Rijssen.

Een tegen Eenzaamheid: aan wie denk jij deze vakantie?

Ook tijdens de vakantieperiode zijn er mensen die zich eenzaam voelen. Een klein gebaar kan dan al het verschil maken.

Energietoeslag 2022 verhoogd naar € 1.300,-

Het Rijk verhoogt de energietoeslag voor 2022 van € 800,- naar € 1.300,-.

Geen Gemeentenieuws in weken 31 en 32

Op 3 augustus (week 31) en 10 augustus (week 32) verschijnt er geen Gemeentenieuws.

Lommerdmarkten 2022

Donderdag 28 juli is de 2e Lommerdmarkt van dit jaar. Hierna zijn er nog Lommerdmarkten op 4, 11 en 18 augustus.

Inbraak: maak het niet te gemakkelijk

Veel mensen hebben het afgelopen jaar onbewust hun huis bewaakt doordat ze veel thuis waren. Nu we weer op pad gaan, valt die “beveiliging” plotseling weg en liggen inbrekers op de loer.

Oud-burgemeester Dick Verhoeven overleden

Voormalig burgemeester van Holten, de heer D.J. Verhoeven, is na een kort ziekbed op woensdagavond 20 juli op 67-jarige leeftijd overleden. Verhoeven was burgemeester van de voormalige gemeente Holten van 1994 tot en met 1999 en is daar altijd blijven wonen.

Vraag subsidie aan vóór 1 september

Aanvragen voor ‘subsidie brede regeling combinatiefuncties’ en ‘subsidie investeringsregeling basale sportvoorzieningen’ voor 2023 kunt u indienen tot 1 september.

Kindje geboren? Doe eenvoudig online geboorteaangifte

Kersverse ouders van kinderen die in Rijssen-Holten worden geboren, kunnen vanaf nu online aangifte doen van de geboorte van hun kind.

Hoogste punt nieuwbouw zwembad De Koerbelt bereikt

Vrijdag 15 juli was het tijd voor een feestje: het hoogste punt van de nieuwbouw van zwembad De Koerbelt is bereikt! Dat vierden we met omwonenden, medewerkers van de bouwbedrijven en natuurlijk ook met de medewerkers van het zwembad.

Dit jaar weer Lommerdmarkten in Rijssen

In de zomervakantie organiseren we weer de Lommerdmarkten. Op de donderdagen 21 en 28 juli en 4,11 en 18 augustus kunnen kinderen en volwassenen weer gebruikte spullen verkopen.

Update sluiting singletracks MTB-Route ‘Sallandse Heuvelrug’

De Provincie Overijssel heeft bekendgemaakt dat de blauwe mountainbikepaden op de Sallandse Heuvelrug moeten worden afgesloten. Alle singletracks op de blauwe route moeten uiterlijk donderdag 7 juli gesloten zijn. De route is daarmee in ieder geval tot en met 30 september gesloten.

Loting 2 woningen Opbroek en 1 kavel Kolschool

Vanaf woensdag 6 juli tot uiterlijk woensdag 13 juli, 12.00 uur, kunt u zich inschrijven voor de loting van 2 starterswoningen in Het Opbroek en 1 gemeentelijke kavel op de locatie van de voormalige Kolschool.

Bijeenkomst voor startende ondernemers op 8 september 2022

Ben je net gestart met je eigen bedrijf of heb je plannen om te starten? Kom dan naar onze Goed van start!-bijeenkomst bij De Stadsboerderij in Rijssen en laat je inspireren door collega-ondernemers.

Onderhoud aan 2 spoorviaducten in Holten

ProRail gaat bezig met het onderhoud van 2 spoorviaducten in Holten. Het spoorviaduct in de Dorpsstraat en het spoorviaduct in de Aaltinksweg worden tijdelijk afgesloten.

Uitkomst vragenlijst Wijk van de Toekomst

In de maanden maart en april hebben inwoners uit de wijk Plan Zuid en een deel van De Delle een vragenlijst ingevuld over hun leefomgeving. Ruim 40 procent van de inwoners uit de wijken heeft meegewerkt aan het onderzoek.

Getuige van vandalisme? Bel de politie

De laatste maanden is er in Rijssen regelmatig sprake van vandalisme. De vernielingen zorgen soms voor gevaarlijke situaties en de kosten voor herstel zijn hoog. De gemeente roept inwoners daarom op om direct de politie te bellen als zij getuige zijn van vandalisme.

Update sluiting single track MTB-Route ‘Sallandse Heuvelrug’

De rechter doet volgende week uitspraak over de blauwe mtb-route op de Sallandse Heuvelrug. Tot die tijd is de route open, met uitzondering van de delen die in deze tijd van het jaar gesloten zijn.

Bodemonderzoek speelplekken en plantsoenen Rijssen

Projectbureau Bodem Asbest Sanering (BAS) laat in juli in opdracht van de gemeente verkennend bodemonderzoek uitvoeren in 8 speelplekken en plantsoenen in Rijssen.

Gelukkig in Twente: hoe denkt u er over?

Wat is voor u belangrijk in uw leven? Is dat geld, gezondheid, een leuke baan of een prettige woning? Twente Board wil dat graag in beeld brengen voor heel Twente en ook specifiek onze gemeente.

Update sluiting single track MTB-Route ‘Sallandse Heuvelrug’

Eerder werd vanuit de Provincie Overijssel bekendgemaakt dat de moutainbikepaden van de blauwe MTB-route op de Sallandse Heuvelrug moeten worden afgesloten. Omdat de zitting bij de rechtbank is uitgesteld tot 27 juni, heeft de provincie ingestemd met verlenging van de termijn van sluiting. Tot die tijd is de blauwe MTB-route open.

Onderzoek naar asbest in tuinen

Projectbureau BAS onderzoekt straten en woningen op de plek waar vroeger de betonfabriek van Voortman stond. Woningeigenaren krijgen een uitnodiging voor een informatieavond over kosteloze deelname aan het onderzoek en eventuele sanering.

Gemeenten tegen aanpak afsluiten mountainbikepaden door provincie

De colleges van B&W van de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten spreken grote zorg uit over het afsluiten van de moutainbikepaden op de Sallandse Heuvelrug.

Controles in het voetgangersgebied van Rijssen

De laatste tijd komen er klachten binnen over fietsen en auto's in het centrum van Rijssen. We merken dat er regelmatig fietsen, scooters en auto's in het voetgangersgebied rijden. Daarom gaan we de komende tijd actiever controleren.

Reizende expositie vertelt het verhaal van 70 jaar Molukkers in Overijssel

Van dinsdag 24 mei tot en met vrijdag 17 juni is te reizende expositie 'Van A(lmelo) tot Z(wolle) te zien in het gemeentehuis in Rijssen. De expositie vertelt de geschiedenis van de Molukkers in Overijssel.

Noordelijk deel van Opbroek (Noord) ook in ontwikkeling

“Op Rijssen-Holten kun je bouwen” Het Opbroek is een nieuwe woonwijk van Rijssen. Het Opbroek grenst aan Landgoed Oosterhof, dit landgoed heeft een belangrijke recreatieve functie. De oostzijde van het gebied kenmerkt zich door een kampen- en hoevenlandschap. De Noordzijde is gelegen aan het open beekdallandschap waar de Regge doorheen…

Rijssen-Holten zet in op levenslang ontwikkelen met IKBINDR

Maandag 23 juni 2022 gaf wethouder Bert Tijhof van gemeente Rijssen-Holten, ondernemers NIJWA, Hoekman Houtindustrie en Pultrum Transport het stokje aan elkaar door als onderdeel van een lokale campagne voor het IKBINDR Zakelijk platform. Met de estafette wil de gemeente zo veel mogelijk werknemers informeren over het bestaan van IKBINDR Zakelijk en de scholingscheque.

Nieuwe samenstelling college Rijssen-Holten

Met daadkracht, in vertrouwen. Zo luidt de titel van het nieuwe coalitieakkoord voor de gemeente Rijssen-Holten. In dit akkoord vraagt de gemeenteraad het college om dit verder uit te werken in een concreet actieprogramma en bestuursagenda.

Lokale veteranendag 18 juni

Op 18 juni is de lokale veteranendag. Veteranen uit Rijssen-Holten ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Vragenlijst voor startende ondernemers en zpp'ers

Bent u een startende ondernemer of zzp'er in Rijssen-Holten? Dan stellen we u graag een paar vragen via de online vragenlijst voor ondernemers.

Rookmelders vanaf 1 juli wettelijk verplicht

Rookmelders redden levens. Daarom geldt vanaf 1 juli een nieuwe wet: minimaal 1 rookmelder op iedere verdieping.

Stickers op de groene afvalcontainer

Veel mensen weten niet precies welk afval in de groene container mag. Daardoor komt GFT-afval onbedoeld in de verkeerde container. Om inwoners te helpen plakken we vanaf maandag 30 mei een handige sticker met informatie op alle groene containers in onze gemeente.

Start werkzaamheden project Regge Pelmolen Rijssen

Met het project Regge Pelmolen Rijssen vult het waterschap Vechtstromen 1 van de laatste delen van de herinrichting van De Regge in. De werkzaamheden starten maandag 30 mei en duren tot in het najaar.

Praat mee over de Wijk van de Toekomst

De wijk Plan Zuid en een deel van De Delle zijn aangewezen als Wijk van de Toekomst. Inwoners van deze wijken kregen daarom in maart een enquête. Ruim 37 procent van de bewoners heeft zijn mening gegeven en de enquête ingevuld. De resulaten gebruiken we om de wijken voor te bereiden op de toekomst.