Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Actueel

Als inwoner van gemeente Rijssen-Holten wilt u op de hoogte zijn van het actuele nieuws. Hier vindt u meer informatie.

Vraag de energietoeslag voor 2023 aan

Woont u in onze gemeente en voldoet u aan de voorwaarden? Is uw inkomen lager dan 150% van het voor u geldende wettelijk sociaal minimum? Dan heeft u misschien wel recht op (een deel van) de energietoeslag.

Groot dictee in Rijssen-Holten

Op dinsdag 12 december 2023 is het tijd voor het jaarlijkse dictee. Dit is voor alle inwoners van Rijssen en Holten bij de Bibliotheek in Rijssen. Het Junior Dictee is op dinsdag 12 december 2023 in het Parkgebouw in Rijssen.

Inschrijven voor woningen en kavels Opbroek

Er gaan weer woningen en kavels in de wijk Opbroek in de verkoop. Het gaat om 11 tussenwoningen, 10 kavels voor 2-onder-1-kap-woningen en kavels voor vrijstaande woningen. De tussenwoningen zijn bedoeld voor starters.

Een nieuw paspoort of nieuwe ID-kaart in 2024

In 2024 verloopt bij veel mensen het paspoort of de ID-kaart. Daardoor is het volgend jaar drukker en zitten de afspraken sneller vol. Maak daarom op tijd een afspraak voor een nieuw reisdocument.

De AfvalWijzer

Informatie over de inzameling van afval in Rijssen-Holten vindt u op de website www.mijnafvalwijzer.nl en in de app AfvalWijzer.

Veranderingen bij bouwen vanaf 1 januari 2024

Heeft u vanaf 1 januari 2024 een nieuw bouwplan? Vanaf 1 januari 2024 geldt de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb).

Uitslag Tweede Kamerverkiezingen 2023

Op woensdag 22 november 2023 waren de Tweede kamerverkiezingen. De uitslag van de verkiezingen vindt u donderdag 23 november 2023, in de loop van de dag op de wesbite.

Bodemonderzoek speeltuintjes in Rijssen

Inwoners van de gemeente Rijssen-Holten moeten schoon en veilig kunnen leven. Wij willen zeker weten dat er op plekken waar kinderen en volwassenen spelen en ontspannen geen asbest in de bodem zit.

Save the date! Nieuwjaarsreceptie 2024

2024 gaan we anders dan andere jaren van start. We blijven niet in het gemeentehuis, maar gaan de samenleving in.

Energieloket GroenDoen zoektenergiecoaches

Wilt u graag een positieve impact hebben op de duurzaamheid van gemeente Rijssen-Holten? Het Energieloket GroenDoen is op zoek naar energiecoaches. Is dat iets voor u?

Vanaf 1 januari 2024 geldt de Omgevingswet

Hierin staan alle wetten en regels voor de ruimte waarin we wonen, werken en ontspannen: de fysieke leefomgeving. In de nieuwe Omgevingswet zijn veel verschillende wetten en regelingen over wat we buiten zien, horen en ruiken samengevoegd.

Bijdrage energiekosten jaarafrekening 2022

Heeft u hoge kosten bij de jaarafrekening van de energiekosten 2022? Dan kunt u misschien een bijdrage van de gemeente krijgen. Deze kunt u aanvragen tot 31 december 2023.

Gaat u de deur uit? Laat een lamp aan.

Inbrekers kijken vooral waar ze zonder moeite naar binnen kunnen komen. Doe daarom ook altijd uw ramen dicht.

Uitgifte levensmiddelenpakketten Diaconaal Netwerk Rijssen-Holten

Ook dit jaar deelt het Diaconaal Netwerk Rijssen-Holten levensmiddelenpakketten uit. Inwoners die in aanmerking komen voor het pakket ontvangen eind oktober een brief. Aanmelden kan tot uiterlijk 18 november.

Gemeenteraad Rijssen-Holten neemt motie van treurnis aan tegen Provincie Overijssel

Tijdens de raadsvergadering van 10 november 2023 heeft de gemeenteraad van Rijssen-Holten unaniem een motie van treurnis aangenomen tegen de provincie.

Verkiezingen Tweede Kamer

Op woensdag 22 november 2023 zijn de Verkiezingen voor de Tweede Kamer. U kunt dan in alle stembureaus in onze gemeente uw stem uitbrengen.

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Wilt u volgend jaar iets gaan bouwen? Of krijgt u daar als aannemer opdracht voor? Houd er dan rekening mee dat er vanaf 1 januari 2024 een aantal dingen veranderen.

Het college van Rijssen-Holten wijst zoekgebied voor windenergie aan

Het college van Rijssen-Holten is van plan om een gebied te onderzoeken voor de mogelijkheid van windmolens. Dit wordt het aanwijzen van een zoekgebied genoemd.

Week van Respect 2023

Van 6 tot en met 12 november 2023 is het weer de Week van Respect. Het doel: een respectvolle samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en aan meehelpt. Als ambassadeursgemeente besteden ook wij deze week extra aandacht aan respect.

Heeft u binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga eens met het openbaar vervoer!

Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locatie geven OV-ambassadeurs advies en tips aan 55-plussers over het reizen met trein of bus.

Taxi voor iedereen

Taxi voor Iedereen is een alternatief naast het normale openbaar vervoer in Rijssen-Holten. Hoewel de TwentsFlex buurtbussen bedoeld zijn voor iedereen, zijn ze niet altijd de meest geschikte optie voor elke reis of persoon. Taxi voor iedereen is een oplossing waar iedereen gebruik van kan maken. Heeft u een beperking?…

AED-apparaten in Rijssen-Holten

Wanneer iemand een harstilstand krijgt is het belangrijk om snel te reageren om de overlevingskans te vergroten. Een AED helpt hierbij. Daarom hebben we in Rijssen-Holten op verschillende plekken AED-apparaten hangen.

Waardering voor vrijwilligers van Rijssen-Holten

Dankzij vrijwilligers zijn veel activiteiten binnen organisaties en verenigingen mogelijk. Daarom organiseert Via Vorsa elk jaar de vrijwilligersdagen voor de vrijwilligers in de gemeente Rijssen-Holten.

Wegwijzer voor alle vragen over relatie en scheiden

De Wegwijzer Relatie & Scheiding in de gemeente Rijssen-Holten biedt gratis professionele hulp.

Het college van Rijssen-Holten betuigt medeleven aan alle burgerslachtoffers bij het geweld in Israël en de omliggende gebieden

Onze gedachten zijn bij de mensen die lijden en bij iedereen in onze stad met naasten in de getroffen gebieden.

Week van de asbestvrije schuur

Verschillende organisaties besteden deze week extra aandacht aan het vervangen van asbestdaken. Dat is belangrijk omdat asbest schadelijk kan zijn voor uw gezondheid.

De bladkorven zijn weer geplaatst

In het najaar plaatsen we bladkorven. Dit doen wij om ongemak van bladeren op straat te voorkomen.

Schouderklopje voor mantelzorgers

Bent u mantelzorger? Zorgt u bijvoorbeeld voor 1 van uw ouders, uw kind, een buurman of iemand anders uit uw omgeving? Dan willen we u laten weten dat we dat heel erg waarderen.

Koopstromenonderzoek Oost-Nederland 2023

Het koopstromenonderzoek laat zien waar inwoners boodschappen doen, winkelen en hoe tevreden ze zijn over de winkelgebieden. Dit helpt ons bij het versterken en verbeteren van de gebieden.

Inrichting van buitenterrein zwembad De Koerbelt begonnen

Afgelopen zomer ging het nieuwe zwembad De Koerbelt open. Nu is het tijd om te beginnen met de inrichting van het buitenterrein en het oude gebouw af te breken.

Extra opletten tijdens de oogsttijd

Landbouwers zijn druk aan het werk op het land. Dat vraagt om extra oplettendheid in het verkeer.

Proefafsluiting Akkerdijk voor motorvoertuigen

Vanaf maandag 25 september 2023 verandert de verkeerssituatie aan de Akkerdijk in Rijssen tijdelijk. We heffen de spitsafsluiting op. Vanaf dat moment geldt er een algeheel verbod voor motorvoertuigen. Wel blijft de uitzondering voor aanwonenden en grondexploitanten van kracht. Waarom doen we dit? De Akkerdijk wordt vaak gebruikt door sluipverkeer.…

Week van de ontmoeting 2023

Om aandacht te vragen voor eenzaamheid staat de week van 28 september tot en met 4 oktober 2023 helemaal in het teken van verbinding en ontmoeting. I

Nationale kraanwaterdag

Water is een gezonde en frisse dorstlesser. Het bevat geen suiker of calorieën en er is altijd wel een kraan in de buurt!

Winnaars Erfgoedpluim 2023

De winnaars van de Erfgoedpluim 2023: De heer Jansen en de heer Kwakernaak.

Regel uw gezondheidszaken via internet

Contact met de huisarts of ziekenhuis verloopt steeds vaker digitaal via uw smartphone, tablet of computer.

Vastgoedsector in Rijssen-Holten aangemoedigd om misdaad te melden

Meld Misdaad Anoniem start samen met de gemeenten, bedrijven en ondernemers een campagne tegen criminele activiteiten in de vastgoedsector.