Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Opvang vluchtelingen

In Nederland heeft iedereen die asiel aanvraagt, recht op opvang. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) biedt die opvang. Daarbij gaat het om veilige huisvesting, noodzakelijke middelen en begeleiding als voorbereiding op een toekomst in Nederland of het land van herkomst. Het COA vraagt de gemeenten in Nederland om vluchtelingen op te vangen.

Als gemeente zijn wij gastvrij en willen we graag de controle houden op de locatie en het aantal opvangplekken. Daarom hebben we zelf gekeken naar de mogelijkheden. Op deze manier hebben we ook kunnen kijken wat past bij onze gemeente. En, er moet natuurlijk ruimte zijn om de asielzoekers op een menselijke manier tijdelijke opvang te bieden.

Voor de algemene opvang van vluchtelingen hebben we een vakantiepark aan de Borkeldsweg 57 gekocht. Dit park verhuren we voor 10 jaar aan het COA voor tijdelijke opvang met maximaal 250 plekken.

Voor Oekraïense vluchtelingen hebben we al 2 tijdelijke opvanglocaties ingericht: Forthaarsweg en Buiteninn Het Overveen.

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Houd dan deze webpagina in de gaten. Heeft u vragen? Stuur dan een mail naar opvang@rijssen-holten.nl.