Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tijdelijke opvang BuitenInn Het Overveen, Veendijk Rijssen

In onze gemeente hebben we 2 tijdelijke opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen. Aan de Forthaarsweg in Holten en bij BuitenInn Het Overveen aan de Veendijk in Rijssen.

Voor opvang van Oekraïense vluchtelingen hebben we 25 chalets op het terrein van Het Overveen geplaatst. Hier is nu plek voor ongeveer 100 vluchtelingen.

De gemeente huurt het terrein bij Het Overveen tot eind 2024. We hopen dat de oorlog dan is afgelopen en de vluchtelingen terug kunnen naar hun eigen land. Als het nodig is kunnen we de huur verlengen met 1 jaar.

De eigenaren van BuitenInn Het Overveen zijn het eerste aanspreekpunt voor de vluchtelingen. De Oekraïners kunnen bij hen terecht met vragen. Als er extra begeleiding nodig is, kunnen vrijwilligers van ViaVie Welzijn helpen.

De gemeente zorgt voor zichtbaar en onzichtbaar toezicht. De wijkagent weet ook van de opvang bij Het Overveen. Zo dragen we bij aan de veiligheid van bewoners en omwonenden.

Bij alle veiligheidsmaatregelen houden we rekening met de privacy van bewoners en omwonenden.

Heeft u vragen over de opvang van Oekraïense vluchtelingen bij Het Overveen? Neem dan contact op met de gemeente via oekraine@rijssen-holten.nl.