Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tijdelijke opvang BuitenInn Het Overveen, Veendijk Rijssen

In onze gemeente hebben we 2 tijdelijke opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen. Aan de Forthaarsweg in Holten en bij BuitenInn Het Overveen aan de Veendijk in Rijssen.

Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen gaat de gemeente 25 chalets op het terrein van Het Overveen plaatsen. Met de nieuwe chalets is er straks plek voor ongeveer 100 vluchtelingen.
We zorgen ook voor een ontmoetingsruimte op het terrein. Dit doen we in overleg met de eigenaren van BuitenInn. Zij denken mee over hoe we de ruimte gaan inrichten.

De gemeente huurt het terrein bij Het Overveen tot eind 2024. We hopen dat de oorlog dan is afgelopen en de vluchtelingen terug kunnen naar hun eigen land. Als het nodig is kunnen we de huur verlengen met 1 jaar.

De gemeente vangt nu al een aantal Oekraïense vluchtelingen op in de appartementen van Het Overveen.

Daarnaast gaat de gemeente 25 chalets op het terrein plaatsen. Met de nieuwe chalets is er plek voor ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen. We verwachten dat de eerste chalets er half april staan. Waarschijnlijk kunnen de eerste vluchtelingen vanaf 1 mei in de chalets wonen.

De eigenaren van BuitenInn Het Overveen zijn het eerste aanspreekpunt voor de vluchtelingen. De Oekraïners kunnen bij hen terecht met vragen. Als er extra begeleiding nodig is, kunnen vrijwilligers van ViaVie Welzijn helpen.

Nee, er is geen wachtlijst voor de opvanglocatie. Eindigt de opvanglocatie waar u woont of wilt u overgeplaatst worden naar een andere locatie? Neem dan eerst contact op met de gemeente waar u wordt opgevangen. Zij kijken wat ze kunnen doen en zoeken wanneer nodig contact met De Veiligheidsregio Twente. De Veiligheidsregio Twente zorgt voor de plaatsing van gevluchte Oekraïners. Zij zijn daar leidend in.

De gemeente zorgt voor zichtbaar en onzichtbaar toezicht. De wijkagent weet ook van de opvang bij Het Overveen. Zo dragen we bij aan de veiligheid van bewoners en omwonenden.

Bij alle veiligheidsmaatregelen houden we rekening met de privacy van bewoners en omwonenden.

Op www.rijssen-holten.nl/oekraine vindt u meer informatie over de opvang in Rijssen-Holten. Ook vindt u hier meer informatie over hoe de overheid de huisvesting, zorg, het inkomen en onderwijs voor Oekraïense vluchtelingen regelt.

Heeft u vragen over de opvang van Oekraïense vluchtelingen bij Het Overveen? Neem dan contact op met de gemeente via oekraine@rijssen-holten.nl.

Meer informatie over de situatie in Oekraïne vindt u op de website van Rijksoverheid.