Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Burgemeester sluit drugspand

5 april 2024

Op 4 april 2024 heeft burgemeester Jurgen van Houdt een woning aan de Wilhelminastraat 92 in Rijssen voor 3 maanden gesloten. In het pand werd hennep gekweekt. De huurder is vertrokken.

De hennepkwekerij, met zo’n 437 hennepplanten, kwamen aan het licht door controle van de politie. De aangetroffen planten zijn in beslag genomen. De huurwoning van de Goede Woning wordt voor 3 maanden gesloten.

Drugspand gesloten

De burgemeester mag het gebouw sluiten volgens de Opiumwet. Dit mag alleen tijdelijk zijn en als er te veel drugs zijn of als iemand ze klaarmaakt voor gebruik. Het besluit van burgemeester Van Houdt betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor 3 maanden niet mogen betreden. Tijdens de sluitingsperiode hangen er posters met de tekst ‘verzegeld’ en ‘drugspand gesloten’ op het pand. Het doel van deze maatregel is om te doorbreken dat het pand bekendstaat als drugspand en om de openbare orde te herstellen.

Ondermijning

Burgemeester Jurgen van Houdt: “We willen deze rommel niet in onze gemeente. Ondermijnende drugscriminaliteit, zoals drugsproductie, vormt een ernstige inbreuk op onze openbare orde en leidt tot een onprettige leefomgeving en (brand)gevaarlijke situaties voor buren. Daarom wordt dit absoluut niet getolereerd in Rijssen-Holten! Met het sluiten van dit pand laten we de samenleving en drugsdealers zien dat we als overheid optreden tegen ondermijning. Elke inwoner van gemeente Rijssen-Holten moet zich veilig voelen in de eigen leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat inwoners verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen melden.”

Melden van vermoedens

Heeft u vermoedens van drugscriminaliteit? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900- 8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000. Uw medewerking draagt bij aan het veilig houden van onze gemeente