Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Een tegen Eenzaamheid: aan wie denk jij deze vakantie?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
1 augustus 2022

Heerlijke zomerzon en gezelligheid. Iedereen wil zich graag goed voelen. Toch lukt dat niet altijd. Een klein gebaar kan het verschil maken. Een kop thee drinken met de gepensioneerde buurman, een spontane ontmoeting in de supermarkt of een appje sturen naar een tante. Voor wie maak jij het verschil?

Gevoelens van eenzaamheid of gewoon behoefte aan een gezellig praatje, kopje koffie of ontmoeting? Dat kan op verschillende plekken in de gemeente Rijssen-Holten. Denk aan:

Signalen van eenzaamheid

Er zijn aanwijsbare momenten waarop iemand zich eenzaam kan gaan voelen. Bijvoorbeeld als de partner overlijdt, iemand verhuist of met pensioen gaat en de werkkring wegvalt. Ook als mensen minder mobiel worden, ligt eenzaamheid op de loer. Jij kunt voor deze mensen het verschil maken. Maak een praatje, bedenk iets om te doen, bied een luisterend oor en kijk samen wat er mogelijk is.

Maak het verschil als organisatie of bedrijf

Sta je in contact met eenzame mensen? Kijk wat jij passend bij je organisatie kunt doen. Extra aandacht geven of gelegenheid bieden samen een kopje koffie te drinken: een klein gebaar kan het verschil maken.