Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gemeente Rijssen-Holten zoekt Cyber Agents (8-12 jaar)

Dit nieuwsbericht is verlopen.
4 november 2022

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, zo ondervinden we ook in onze gemeente. Daarom zijn we op zoek naar Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die de game HackShield willen spelen.

Houdt uw kind van gamen? Laat hem of haar dan meespelen met HackShield. HackShield is een online game die kinderen tussen de 8 en 12 jaar leert om online gevaar te herkennen en voorkomen. Terwijl ze spelen, leren ze alles over hacken, datalekken en veilig internetten. De deelnemers maken puzzels, beantwoorden vragen, gaan op missies en moeten ‘shields’ scoren. En de beste Cyber Agents van Rijssen-Holten worden in het voorjaar van 2023 gehuldigd!

Vrijdag 4 november 2022 heeft burgemeester Arco Hofland alle kinderen uit onze gemeente via social media opgeroepen om HackShield te spelen. “Kinderen zijn tegenwoordig heel handig op een telefoon of tablet, maar ze weten vaak niet welke risico’s ze lopen en hoe ze veilig kunnen internetten. Daar willen wij als gemeente iets aan doen,” aldus de burgemeester. “Ik hoop dat veel kinderen HackShield gaan spelen en aan hun omgeving vertellen wat ze leren. Zo werken we samen aan een veilig Rijssen-Holten!”

Meedoen

Kinderen uit de gemeente Rijssen-Holten die de politie en gemeente willen helpen tegen cybercriminelen kunnen zich aanmelden via www.joinhackshield.nl/gemeente/rijssen-holten (wel even aan je ouders vragen of dat mag natuurlijk) De game is online te spelen op de website of via de app voor mobiele telefoon en tablet.