Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gemeentelijke heffingen 2022

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 januari 2022

Eind januari ontvangt u de aanslag gemeentelijke heffingen 2022. Mogelijk ontvangt u deze via de Berichtenbox, de digitale brievenbus van MijnOverheid. Heeft u zich (nog) niet aangemeld bij MijnOverheid? Dan ontvangt u de aanslag per post.

U kunt de aanslag ook inzien via onze website. Log hiervoor in bij ‘MijnRijssen-Holten’ met uw DigiD.

Wat zijn de tarieven voor 2022?

In de tabel hieronder vindt u de tarieven van 2021 en 2022. Deze tarieven zijn gebaseerd op een huishouden met meerdere personen.

20222021
Afvalstoffenheffing€ 213,-€ 186,-
Rioolheffing€ 164,-€ 195,-
OZB%*0,08190,0933

Waarom is de WOZ-waarde anders dan vorig jaar?

Volgens de Wet WOZ moet de gemeente de waarde vaststellen naar de waarde op 1 januari van het vorige jaar, dus 1 januari 2021. Dit wordt de waardepeildatum genoemd. Voor het versturen van de WOZ-waarde hebben wij goedkeuring van de Waarderingskamer. Het kan zijn dat uw woning inmiddels meer of minder waard is. Volgend jaar, in 2023, wordt dat zichtbaar. De WOZ-waarde is openbaar en kunt u bekijken op www.wozwaardeloket.nl. Meer informatie over de WOZ vindt u op www.waarderingskamer.nl.

Bent u het niet eens met uw aanslag of WOZ-waarde?

Bel dan voor een toelichting met een medewerker van Belastingen via (0548) 854 805 of mail naar belastingen@rijssen-holten.nl. U kunt gratis een bezwaarschrift bij ons indienen. Ook hiermee helpen wij u graag. Door dit zelf te doen en niet via een no-cure-no-pay-bureau voorkomt u dat de gemeente het bureau een onkostenvergoeding moet betalen die uiteindelijk via belastingen weer bij de inwoners terechtkomt. Een onkostenvergoeding is gemiddeld ruim € 500,-. De gemeente heeft vorig jaar in totaal € 20.000,- aan onkostenvergoedingen moeten betalen. Landelijk lopen de totale gemeentelijke kosten hiervan op. Van € 9,7 miljoen in 2018 tot € 17 miljoen in 2020.

Betaal gemakkelijk met een automatische incasso

Meer informatie hierover vindt u op de achterkant van het aanslagbiljet.
Heeft u vragen over de betaling of wilt u een betalingsregeling? Bel dan met een medewerker van Financiën
via (0548) 854 499 of (0548) 854 721, of mail naar findebiteur@rijssen-holten.nl

Uw taxatieverslag vindt u op www.mijnoverheid.nl

In uw taxatieverslag vindt u gegevens van uw eigendom in de gemeente en ook van verkochte woningen. Niet-particulieren, zoals bedrijven, kunnen het taxatieverslag aanvragen door een mail te sturen naar belastingen@rijssen-holten.nl.

Vragen? Mail ons als telefonisch contact niet lukt

Door de coronamaatregelen zijn we telefonisch minder goed bereikbaar. Lukt het u niet telefonisch contact te krijgen met een van de medewerkers Belastingen? Mail uw vraag dan naar belastingen@rijssen-holten.nl. Vermeld in uw mail naast uw vraag ook uw naam, telefoonnummer en aanslagnummer.