Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gratis zelftesten voor inwoners met laag inkomen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
10 januari 2022

De gemeente stelt gratis zelftesten beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen. De Rijksoverheid adviseert om bij bepaalde situaties gebruik te maken van zelftesten. Bijvoorbeeld voordat u op bezoek gaat.

Wethouder Bert Tijhof licht de reden toe: “Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving, ook in de bestrijding van het coronavirus. Naast de standaard maatregelen is testen van groot belang. Daarom willen we het testen voor iedereen mogelijk maken. Vanuit het onderwijs worden zelftesten beschikbaar gesteld voor kinderen. Voor mensen die geen geld hebben om zelftesten aan te schaffen willen wij dit gebaar maken, zodat ook zij mee kunnen blijven doen.”

Afhaalpunten

Inwoners met een laag inkomen kunnen gratis zelftesten ophalen bij de afhaalpunten. Per huishouden zijn er twee zelftesten beschikbaar en er wordt geen inkomenstoets gedaan. De openingstijden van de punten zijn maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-12.00 uur.

De afhaalpunten zijn:

  • ViaVie Welzijn (Rozengaarde 75A, Rijssen)
  • Toeristisch Informatiepunt Kulturhus Holten (Smidsbelt 6, Holten)

Houd rekening met de geldende coronamaatregelen wanneer u de zelftesten komt ophalen bij de afhaalpunten, bijvoorbeeld het houden van anderhalve meter afstand. Heeft u klachten? Laat de testen dan door iemand anders ophalen.

Gebruik zelftest

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis gebruikt, voor de zekerheid als u ergens naartoe gaat of als u klachten heeft. Ook als u volledig bent gevaccineerd of al corona heeft gehad, kunt u een zelftest gebruiken. Is de zelftest positief? Maak dan een afspraak bij de GGD om de uitslag te bevestigen. Dit kan online of via 0800-1202. Meer informatie over het gebruik van zelftesten vind u op de website van de rijksoverheid.

Heeft u vragen over het beschikbaar stellen van gratis zelftesten voor minima? Neem dan contact op met Chantal Huisman via c.huisman@rijssen-holten.nl of 0548 85 44 26.