Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

GroenDoen presenteert advies over inzet van zonne-energie en windenergie in Rijssen-Holten

Dit nieuwsbericht is verlopen.
13 april 2023

GroenDoen heeft tijdens het duurzaamheidsevent het RES-advies aan de gemeenteraad en alle inwoners van Rijssen-Holten gepresenteerd. Het RES-advies (Regionale Energie Strategie) is een advies van de stuurgroep van GroenDoen aan de gemeente over de inzet van zonne-energie en windenergie in Rijssen-Holten.

Voorzitter van de GroenDoen stuurgroep Jan Maarten Plomp: “De afgelopen anderhalf jaar hebben we met veel enthousiasme gewerkt aan het RES-advies. Samen met verschillende werkgroepen, de stuurgroep, klankbordgroep en ambassadeurs. In ons advies zetten we maximaal in op zon op het dak, geven we aan liever geen windturbines te plaatsen en geven we kaders mee voor de inzet van windenergie.”

Wethouder Ben Beens: “Het is heel mooi om te zien met hoeveel inzet meer dan 100 vrijwilligers aan de slag zijn gegaan met het verduurzamingsvraagstuk in onze gemeente. Naast het RES-advies dat vanavond gepresenteerd is aan de gemeenteraad en inwoners, heeft GroenDoen ook gezorgd voor veel energie in de samenleving. Ik wil dan ook iedereen bedanken die zich heeft ingezet voor een groener Rijssen-Holten!”

Van protest naar GroenDoen

GroenDoen is in de zomer van 2021 ontstaan na weerstand tegen de plannen voor windturbines in Rijssen-Holten. De gemeente heeft GroenDoen uitgedaagd om in het voorjaar van 2023 met een ander plan te komen om de RES-opgave te halen. De uitkomsten van dit unieke proces van en door inwoners zijn nu gepresenteerd.

Van GroenDoen-advies naar RES-bod

De gemeente Rijssen-Holten moet op 1 juli het definitieve RES-bod aanbieden aan de provincie. Het college legt een voorstel over het RES-bod ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad. Op 29 juni neemt de gemeenteraad hier een besluit over. Het college neemt het advies van GroenDoen hier serieus in mee.

Wil je meer informatie over het RES-advies en wat er na 13 april mee gebeurt? Bekijk dan deze video;

Voor meer informatie over het advies van GroenDoen kijk op groendoenwij.nl