Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Inbraak: maak het niet te gemakkelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 juli 2022

Veel mensen hebben het afgelopen jaar onbewust hun huis bewaakt doordat ze veel thuis waren. Nu we weer op pad gaan, valt die “beveiliging” plotseling weg en liggen inbrekers op de loer.

Tips voor vakantiegangers

Vertel uw buren dat u op vakantie gaat en vraag hen om op uw woning te letten. Vraag ook aan iemand om de post weg te halen en af en toe de auto op uw oprit te parkeren. Als u dan ook nog met een tijdschakelaar regelt dat er ’s avonds licht brandt, lijkt het alsof er iemand thuis is.

Buiten kunt u een lamp met bewegingssensor of schemerschakelaar plaatsen. Inbrekers houden niet van licht. En uiteraard doet u alle deuren op slot en de ramen dicht als u vertrekt. Vergeet de garage en de tuinpoort niet!

Tips voor thuisblijvers

Als het mooi weer is, staan ramen en deuren vaak open. Als u even op zolder of bij de buren bent, kan een inbreker zo naar binnen. Doe dus altijd de deur op slot en de ramen dicht, ook als u maar even weg bent. Hoort of ziet u iets verdachts? Bel dan 112. Hoe sneller u belt, hoe meer kans dat de inbrekers gepakt worden.