Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Nieuwe fietsverbinding Wethouder H.H. Korteboslaan open

23 mei 2024
Wethouder René de Koff deelt energierepen en fietslampjes uit aan passerende fietsers.

In 2022 zijn we gestart met wegwerkzaamheden in de Wethouder H.H. Korteboslaan. Het doel: een duurzame en veilige nieuwe fietsverbinding tussen de Enterstraat en Leijerweerdsdijk. Vanochtend hebben we deze nieuwe fietsverbinding officieel geopend. Wethouder René de Koff was daar samen met TWW Wegenbouw, die de werkzaamheden heeft uitgevoerd, bij aanwezig.

De nieuwe inrichting geeft meer ruimte aan fietsers

Zo hebben we van het deel tussen de Enterstraat en de Oosterhofweg een woonstraat gemaakt. Van het deel tussen de Oosterhofweg en de Leijerweerdsdijk hebben we een fietsstraat gemaakt.
Door de hele straat hebben we de maximale snelheid verlaagd naar 30 kilometer per uur. Daarnaast geldt er een geslotenverklaring voor vrachtverkeer, met een uitzondering voor bestemmingsverkeer. Dat betekent dat vrachtverkeer niet meer door de Wethouder H.H. Korteboslaan mag rijden.

We blijven werken aan een betere fietsstructuur

Dat doen we door ons in te zetten voor een direct, veilig, comfortabel en aantrekkelijk fietsnetwerk. Op die manier zorgen we ervoor dat we samen veilig en prettig kunnen fietsen in Rijssen-Holten.