Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Onthulling naam en logo van nieuw Buurt- & Kindcentrum in Plan Zuid

Dit nieuwsbericht is verlopen.
26 oktober 2022

De Johan Frisoschool, BuurtKracht, ViaVie Welzijn, Avedan Maatschappelijk Werk, De Kindertuin en het college van de gemeente Rijssen-Holten gaan samen met de inwoners van Plan Zuid een ‘Buurt- & Kindcentrum’ bouwen, op de plek van de Johan Frisoschool. Op de eerste bijeenkomst dinsdagavond 26 oktober is de nieuwe naam en het logo bekendgemaakt. Het Buurt- & Kindcentrum gaat vanaf nu Kern van Zuid heten.

Op de eerste bijeenkomst zijn medewerkers van de deelnemende organisaties en eerder betrokken buurtbewoners en ouders van de school uitgenodigd. Tijdens deze bijeenkomst hebben Petra Brouwer (directeur Johan Frisoschool), Benjamin Beerthuis (directeur ViaVie Welzijn), Pieter Veldman (Noabershof), Edwin Witten en Karin Morillas (betrokken ouders) en wethouders Ben Beens en Bert Tijhof vragen beantwoord. Extra bijzonder; Nick uit groep 8, Ruben uit groep 7 en Alex uit groep 6 stelden deze vragen.

Wat is het Buurt- & Kindcentrum?

Het Buurt- & Kindcentrum is een gebouw met onder één dak een buurtcentrum, een school en een kinderopvang. Maar een Buurt- & Kindcentrum is meer dan alleen een gebouw. Het is vooral een samenwerking tussen de buurt, BuurtKracht, maatschappelijke organisaties, onderwijs en kinderopvang. Samen met de buurt zijn we het centrum en organiseren we activiteiten voor en door de inwoners van Plan Zuid. Zo wordt de buurt gezelliger, leuker, mooier en sterker. Het Buurt- & Kindcentrum wordt een plek voor en van de buurt en haar jeugd.

Wilt u ook helpen? Dat kan!

Wilt u ook meepraten over het Buurt- & Kindcentrum? Dat kan al. Graag zelfs! Samen met BuurtKracht kunt u als inwoner van Plan Zuid bepalen wat er binnen de muren van het buurtcentrum gaat gebeuren. Wat wilt u doen samen met en/of voor uw buurt? Laat van u horen door te mailen naar: info@buurtkrachtrijssen-holten.nl of laat uw idee achter in de ideeën-bus bij de hoofdingang van de Johan Frisoschool.