Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ontvang € 800,- om energierekening te betalen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
15 april 2022

Moet u rondkomen van een laag inkomen? Dan kan de hoge energierekening voor problemen zorgen. De gemeente Rijssen-Holten kan hierin ondersteunen. Huishoudens die op of net boven het sociaal minimum zitten, krijgen geld van de gemeente. Het gaat om € 800,-. Dit wordt eenmalig in 2022 uitgekeerd. Het Rijk heeft beloofd de energiebelasting te verlagen. Hopelijk zijn hierdoor de energiekosten voor iedereen te betalen.

Wethouder Bert Tijhof: “Iedereen kan in financieel zwaar weer terechtkomen, wat kan uitmonden in problematische schulden. Als overheid willen we dichtbij mensen staan en helpen waar het kan. Er ligt vaak een taboe op armoede. Laten we met elkaar dit taboe doorbreken.”

Kan ik de energietoeslag aanvragen?

Zijn uw gegevens bij ons bekend omdat u een uitkering ontvangt van de gemeente of gebruikmaakt van een minimaregeling? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt het bedrag uiterlijk vrijdag 15 april 2022.

Is uw inkomen 120% van het sociaal minimum of minder? Dan kunt u ook € 800,- ontvangen. Vanaf vrijdag 15 april kunt u dit bedrag aanvragen. Dat kan via een formulier op onze website. Lukt dat niet, neem dan contact op met het Sociaal Vraagplein om te kijken of wij u daarbij kunnen ondersteunen.

Wie kan de energietoeslag ontvangen?

Mensen in onze gemeente met een:

  • bijstandsuitkering
  • inkomen van 120% of minder van het sociaal minimum
  • IOAW- of IOAZ-uitkering
  • AOW-uitkering zonder aanvullend pensioen
  • eigen onderneming met een laag inkomen
  • minimaregeling

Meer weten?

Wilt u een vraag stellen? Neem contact op met het Sociaal VraagPlein:

De openingstijden van het Sociaal VraagPlein vindt u op www.rijssen-holten.nl/contact.