Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

“Onvoorstelbaar hoeveel werk de mensen van ViaVie Welzijn verzetten”

Dit nieuwsbericht is verlopen.
20 april 2022

Voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne werkt de gemeente intensief samen met welzijnsorganisatie ViaVie Welzijn. Daardoor kan er veel geregeld worden voor de vluchtelingen.

“Ik ben trots als ik zie wat onze mensen de afgelopen weken hebben neergezet”, aldus Benjamin Beerthuis van ViaVie Welzijn. “Ongeveer 6 weken geleden kwamen de eerste vluchtelingen aan en hielpen we bij het inrichten van woningen. Inmiddels zijn er meer dan 120 vluchtelingen in onze gemeente, die allemaal kunnen rekenen op ondersteuning van ViaVie Welzijn. Inwoners en partners zetten er samen de schouders onder. Ik wil dan ook waardering uitspreken voor de kracht van de samenleving.”

Elk vluchtelingengezin kan bijvoorbeeld een maatje krijgen: een vrijwilliger die helpt om de weg te vinden in onze samenleving. De website van ViaVie Welzijn vertelt – in het Oekraïens en in het Nederlands – welke activiteiten en diensten in onze gemeente interessant zijn voor de vluchtelingen. Zoals een taalcafé, waar ze elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen maken met de Nederlandse taal. Om de vluchtelingen te betrekken bij onze samenleving wordt zo veel mogelijk aangesloten bij het reguliere aanbod.

Burgemeester Arco Hofland: “De opvang van de vluchtelingen is een uitdagende opgave. Daarvoor hebben wij meteen de samenwerking met ViaVie Welzijn gezocht. Het is onvoorstelbaar hoeveel werk de medewerkers en vrijwilligers verzetten. Mede dankzij hen kunnen wij de vluchtelingen in onze gemeente een veilige haven bieden waar zij zich gezien mogen voelen.”