Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Openbare PMD wijkcontainers verdwijnen vanaf 1 maart 2022

Dit nieuwsbericht is verlopen.
14 januari 2022

De openbare PMD wijkcontainers, die vooral bij supermarkten staan, bevatten helaas te veel vervuiling. Dit leidt tot afkeur van het PMD afval. Het afgekeurde PMD afval kan dan niet meer gesorteerd worden en gaat als restafval de verwerking in. Dat is niet duurzaam en bovendien kost het de gemeente jaarlijks veel geld. Daarom gaat de gemeente Rijssen-Holten de wijkcontainers vanaf 1 maart 2022 verwijderen. Er verandert niets aan het ophalen van PMD afval bij huishoudens.

De ondergrondse PMD wijkcontainers krijgen een nieuwe bestemming als restafvalcontainer. Een plaatsingsplan wordt nog uitgewerkt. Daarbij wordt er 1 gereserveerd en omgebouwd als luiercontainer voor het Opbroek.

Afval scheiden gaat steeds beter

Volgens wethouder Aanstoot sluit de maatregel goed aan op de afvalcampagne BAAS, waarin inwoners worden opgeroepen om beter afval te scheiden. “Met de BAAS campagne informeren we inwoners, maken ze bewust en we geven tips over afval scheiden. De inwoners doen hun best en dan is het natuurlijk jammer dat er alsnog een hele lading afval wordt afgekeurd en zo in de verbrandingsoven verdwijnt. Dat is niet duurzaam en kost ons als gemeente bovendien veel geld, wat uiteindelijk wordt doorberekend aan elk huishouden.”

Extra container aanvragen

Ongeveer 1% van de huishoudens beschikt (nog) niet over een eigen PMD container. Zij kozen er bij de introductie van de PMD container in 2016 voor om het PMD afval zelf weg te brengen. Dat blijft mogelijk bij het Afvalbrengpunt. Ook is het nog steeds mogelijk om gratis een PMD container aan te vragen. Huishoudens die een extra PMD container nodig hebben kunnen een extra container aanvragen. Meer informatie hierover vindt u via onderstaande knop. 

Meer informatie over (extra) containers