Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Opvang vluchtelingen Oekraïne

Dit nieuwsbericht is verlopen.
7 maart 2022

De oorlog in Oekraïne heeft ook gevolgen voor gemeenten en haar inwoners. We merken dat al heel veel inwoners bereid zijn om er voor de Oekraïners te zijn. Het kan dan gaan om opvang van vluchtelingen door gemeenten en particulieren.

Vluchtelingen uit Oekraïne komen niet in de asielprocedure. Daarom hebben gemeenten zelf een belangrijke rol in het organiseren van opvang. Voor de opvang van Oekraïners werken we samen met de Veiligheidsregio Twente en diverse andere organisaties.

Zelf een bijdrage leveren

Inwoners die een kamer of woning willen aanbieden of al opvang bieden, kunnen dit aan ons melden via onze website. Op deze manier krijgt de gemeente inzicht in de opvangmogelijkheden binnen Rijssen-Holten. Voor de goede orde het gaat hier niet om opvang van vluchtelingen voor enkele dagen.

Als inwoners hun recreatiewoning of zomerhuis voor de opvang van vluchtelingen beschikbaar stellen, wordt er na het maken van registratie bij de gemeente, geen toeristenbelasting geheven en niet op permanente bewoning gecontroleerd.

Zorgen en hulp uit de samenleving

U vindt een overzicht van informatie op de pagina rijssen-holten.nl/oekraine. Voor overige vragen of initiatieven kunnen inwoners terecht bij oekraine@rijssen-holten.nl

Update

Wij verversen regelmatig onze website met nieuwe informatie over Oekraïne.