Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Proefreis openbaar vervoer voor senioren

20 januari 2023

Stapt u liever niet meer in de auto? Dan biedt het openbaar vervoer een mooie uitkomst. OV-ambassadeurs kunnen u hierbij helpen. Ook wanneer u al even niet meer met het openbaar vervoer heeft gereisd.

Oefenen met reizen met bus en trein

Tijdens de proefreis oefenen OV-ambassadeurs samen met senioren het reizen met bus en trein.
Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd over het in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten. Bijvoorbeeld een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart u hoe het is om te reizen met bus of trein.

U reist op eigen kosten. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee. Of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding krijgt u telefonisch informatie over het preciese tijdstip en opstapplaats vanuit uw eigen woonplaats.

Heeft u vragen? Kom naar het inloopspreekuu

  • Wanneer: donderdag 9 februari
  • Tijd: 14.00 tot 15.30 uur
  • Waar: Bibliotheek, Kerkstraat 4 Rijssen

Heeft u vragen over het reizen met trein, bus of haltetaxi? Stel ze dan aan een OV-ambassadeur tijdens 1 van de inloopspreekuren. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij leggen u graag uit hoe het werkt.

Meer informatie

Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten vindt u op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.