Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

De gemeente Rijssen-Holten ontvangt ruim 1,1 miljoen euro subsidie voor woningbouwproject De Kol

Dit nieuwsbericht is verlopen.
20 juni 2023
Luchtfoto Holten met links nog het pand van Enkco, wat circulair gesloopt is en nu ingericht kan worden met wonen en groen.

De gemeente Rijssen-Holten ontvangt € 1.151.084,- subsidie voor woningbouwproject De Kol in Holten. Wethouder Erik Wessels: “Ik ben heel erg trots op de toekenning van de subsidie. Dit helpt ons om meer betaalbare woningen te realiseren.”

De subsidie is onderdeel van de 5de aanvraagronde voor de regeling Woningbouwimpuls (WBI) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met de WBI proberen ze het bouwen van nieuwe woningen te stimuleren. Er wordt vooral ingezet op het bouwen van betaalbare woningen. Wessels: “Dat gaan wij op De Kol in Holten ook doen.”

Woningbouwproject De Kol

De subsidie wordt gebruikt voor 3 verschillende onderdelen van De Kol in Holten. Wethouder Erik Wessels: “We gaan de subsidie gebruiken voor het uitplaatsen van bedrijvigheid in het gebied. Een mooi voorbeeld daarvan is het circulair slopen van de voormalige vleesfabriek de Enkco. Daarnaast kunnen we door de subsidie het gebied veiliger en groener inrichten. Zo sluit het mooi aan bij de Holterberg. En zetten we in op het gebied prettig bewoonbaar te maken. Een voorbeeld hiervan is het onderzoeken van de mogelijkheid om woningen te realiseren in het Waterloo-Vlogtman-complex.”

Oproep M50 geslaagd!

Samen met 50 middelgrote gemeenten (M50) heeft wethouder Wessels in januari een oproep gedaan aan minister De Jonge. Wessels: “We zijn toen met de minister in gesprek gegaan over de toekenning van de WBI. Wij hadden het gevoel dat grote gemeenten eerder in aanmerking kwamen voor de regeling. Met de toekenning van de subsidie voor ons woningbouwproject laat het ministerie zien dat ze onze oproep heeft begrepen. Daar zijn wij erg blij mee.”

Meer informatie over de regeling Woningbouwimpuls

De Woningbouwimpuls is een regeling van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Meer informatie over de WBI kunt u vinden op www.volkshuisvestingnederland.nl.