Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rijssen-Holten toont zich solidair met Oekraïne en de Oekraïense bevolking

Dit nieuwsbericht is verlopen.
28 februari 2022

Burgemeester Arco Hofland: “Ik ben beduusd en geschokt van de verschrikkelijke gebeurtenissen in Oekraïne. Dit raakt Europa, dit raakt ons allemaal. Met afschuw zien we de beelden, lezen we de berichtgeving.”

We denken aan iedereen in Oekraïne die huis en haard heeft verlaten. Alle mensen die op de vlucht zijn, schuilen voor aanvallen en afscheid namen van hun dierbaren die strijden voor de vrijheid van Oekraïne.

We merken dat veel inwoners willen helpen en zien de eerste initiatieven ontstaan. Ook zijn er vragen, waarop we nu nog geen antwoord hebben.

Op dit moment onderzoekt de gemeente Rijssen-Holten het contract met Gazprom en welke alternatieven er zijn. 

Zodra er meer duidelijkheid is, vermelden wij dat op deze website.

Wilt u doneren?

Neem dan een kijkje op de website van een van de volgende organisaties. Zo hebben bijvoorbeeld het Rode Kruis, Stichting Vluchteling of Stichting Samenwerkende Hulporganisaties gironummers geopend waarnaar geld kan worden overgemaakt. Geld storten kan op giro 5125 van het Rode Kruis, giro 999 van Stichting Vluchteling of giro 555 van Stichting Samenwerkende Hulporganisaties. Ook kunt u doneren aan de VN-Vluchtelingenorganisatie (UNHCR).

Heeft u als ondernemer vragen?

Ondernemers met vragen over de nieuwe sancties tegen Rusland kunnen terecht bij het loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het gaat hier voornamelijk om bedrijven die goederen en diensten exporteren naar Rusland. Hun vraag is: ‘Wat mag wel en wat mag niet?’