Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rijssen-Holten zet in op levenslang ontwikkelen met IKBINDR

Dit nieuwsbericht is verlopen.
2 juni 2022
Wethouder Bert Tijhof en accountmanager Vera Hakenberg beginnen aan de estafette.

Maandag 23 juni 2022 gaf wethouder Bert Tijhof van gemeente Rijssen-Holten, ondernemers NIJWA, Hoekman Houtindustrie en Pultrum Transport het stokje aan elkaar door als onderdeel van een lokale campagne voor het IKBINDR Zakelijk platform. Het eerste stokje werd door de wethouder overhandigd aan NIJWA, in het kader van een leven lang ontwikkelen.

De gemeente Rijssen-Holten vindt het belangrijk dat inwoners de mogelijkheid krijgen om hun kennis en talent te ontplooien. De gemeente draagt daarom ook financieel bij aan Twents Fonds voor Vakmanschap. Met de estafette willen we als gemeente zoveel mogelijk werkgevers informeren over het bestaan van IKBINDR Zakelijk en de scholingscheque door Twents Fonds voor Vakmanschap.

Talent en vakkennis in Twente houden

Wethouder Economische Zaken, Bert Tijhof: “IKBINDR door Twents Fonds voor Vakmanschap helpt inwoners van onze gemeente te investeren in scholing met hulp van een scholingscheque. Werkgevers kunnen hier een bijdrage aan leveren, door zich (kosteloos) aan te sluiten bij IKBINDR Zakelijk. Samen dragen we dan zorg voor de kosten van scholing van werknemers.”

Met de scholingscheque wordt 50% van de scholingskosten betaald, de andere 50% draagt de werkgever bij. De scholingscheque is er ook voor werkzoekenden. Wethouder Tijhof: “Door in te zetten op scholing behouden we talent en vakkennis in Twente. Zo kunnen we de uitdagingen van tekorten op de arbeidsmarkt aan en kunnen werknemers zich blijvend ontwikkelen in hun eigen vakgebied. Zo houden we samen onze regio arbeidsfit. Daar staan we voor. Overheid, onderwijs èn ondernemers in gemeente Rijssen-Holten.”

Estafette

NIJWA, Hoekman Houtindustrie en Pultrum Transport ‘lopen’ deze estafette uiteraard niet alleen. Pultrum Transport geeft het stokje door aan een volgende ondernemer uit in Rijssen-Holten. Om de belangrijke boodschap van scholing en een Leven Lang Ontwikkelen verder te brengen en andere werkgevers in onze gemeente te stimuleren hierin samen op te trekken. De estafette is online te volgen via #ikbindrzakelijkRijssenHolten en #ikbindrestafetteRijssenHolten. 

Bent u de volgende teamgenoot in deze estafette en staat u al klaar om het stokje over te nemen? Dan mag u natuurlijk ook zelf contact opnemen met Pultrum Transport.