Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rookmelders vanaf 1 juli wettelijk verplicht

Dit nieuwsbericht is verlopen.
31 mei 2022

Rookmelders redden levens. Daarom geldt vanaf 1 juli een nieuwe wet: minimaal 1 rookmelder op iedere verdieping. Met de slogan ‘Check – Koop – Plak’ roept Brandweer Nederland bewoners op om minimaal 1 werkende rookmelder op te hangen op elke verdieping in huis.

Check, koop en plak rookmelders

Wilt u weten hoeveel rookmelders u in huis nodig heeft en waar ze moeten hangen? Check dan de website rookmelders.nl. Binnen een paar minuten weet u precies hoeveel u er nodig heeft in uw thuissituatie. U koopt ze online, in een bouwmarkt of elektronicawinkel en plakt ze op. Zo zorgt u voor uw veiligheid én die van uw dierbaren. Rookmelders zorgen er namelijk voor dat u bij brand meer tijd heeft om veilig buiten te komen en om de brandweer te bellen.

Meer tijd om te vluchten

Nog steeds zijn er mensen die denken dat ze wel wakker worden van rook. Maar als u slaapt, dan slaapt uw neus ook. Een rookmelder maakt u wél wakker en is daarom zo belangrijk. U houdt meer kostbare tijd over om uzelf en uw dierbaren in veiligheid te brengen.

Pas op voor oplichters

De politie waarschuwt voor oplichters die zich voordoen als controleurs van rookmelders. Trap hier niet in, meld een verdachte situatie via 112.

Meer informatie

U vindt informatie over rookmelders, het onderhoud en regelgeving op www.rookmelders.nl.