Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stickers op de groene afvalcontainer

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 mei 2022

We merken onder meer uit de recente peiling Afvalscheiding en Afvalcampagne BAAS, dat veel mensen niet precies weten welk afval in de groene container mag. Daardoor komt er groente-, fruit- of tuinafval (gft) onbedoeld in de verkeerde container terecht. Om je te helpen plakken we vanaf maandag 30 mei op alle groene containers in onze gemeente stickers. Op die manier kun je makkelijk zien wat er in de groene afvalcontainer thuishoort.

Groene containers goed gevuld

We zien dat over het algemeen de groene afvalcontainers goed worden gevuld. Tegelijkertijd zien we dat er groente-, fruit- en tuinafval terechtkomt in de grijze container (restafval). Wist u bijvoorbeeld dat restjes gekookt eten in de groene container mogen? En dat kaaskorsten, haren en peuken niet in deze container horen?

Alle containers voorzien van een hulpsticker

Op de grijze container (restafval) en de pmd-container (verpakkingsafval) plakten we al eerder stickers. Toen werd dit opgevolgd door een controleactie. Die actie gaan we nu niet uitvoeren.

Vragen over afvalscheiding?

Op de website mijnafvalwijzer.nl of in de app AfvalWijzer (via de Playstore of Appstore) staat meer informatie. Kom je er niet uit of heb je een vraag over afval? Neem dan contact met ons op via afval@rijssen-holten.nl.