Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Update sluiting singletracks MTB-Route ‘Sallandse Heuvelrug’

Dit nieuwsbericht is verlopen.
6 juli 2022

De Provincie Overijssel heeft begin juni bekendgemaakt dat de blauwe mountainbikepaden op de Sallandse Heuvelrug moeten worden afgesloten.

Routenetwerken Twente kreeg 3 weken tijd om de sluiting te realiseren. Tegen dit besluit hebben Routenetwerken Twente en de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten beroep aangetekend bij de rechtbank Zwolle. Daarnaast heeft Routenetwerken Twente een verzoek ingediend om de mountainbikepaden open te houden tot er inhoudelijk is gekeken naar de aangetekende beroepen.

Op 27 juni 2022 was de zitting waarin het verzoek om voorlopige voorziening, het verzoek om de mountainbikepaden open te houden, werd behandeld. De voorzieningenrechter heeft de betrokken partijen gehoord en heeft vandaag uitspraak gedaan.

Tot onze teleurstelling is het verzoek afgewezen. De rechter heeft bepaald dat alle singletracks op de blauwe route uiterlijk donderdag 7 juli gesloten moeten zijn. De route is daarmee in ieder geval tot en met 30 september aanstaande gesloten.

Kijk voor de laatste actuele informatie op www.routenetwerkentwente.nl. De door Routenetwerken Twente en de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten ingediende beroepen tegen het besluit van de Provincie Overijssel van 24 mei 2022 moeten nog door de rechtbank behandeld worden.