Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Verkiezingen Europees Parlement

21 mei 2024

Op donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. U kunt dan in alle stembureaus in onze gemeente uw stem uitbrengen.

Neem uw stempas en een geldig identiteitsbewijs mee

Bijvoorbeeld uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Dit mag maximaal 5 jaar verlopen zijn. Is het langer verlopen, dan kunt u niet stemmen.

Als uw stempas kwijt of beschadigd is kunt u een nieuwe aanvragen

Dat kan tot uiterlijk maandag 3 juni 2024 via de pagina Stempas aanvragen. Of bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis tot woensdag 5 juni 2024 tot 12.00 uur (op afspraak).

Met een kiezerspas kunt u in een andere gemeente stemmen

Een kiezerspas kunt u aanvragen tot uiterlijk maandag 3 juni 2024 via de pagina Stemmen in een andere gemeente. Of bij de balie Burgerzaken in het gemeentehuis tot woensdag 5 juni 2024 tot 12.00 uur (op afspraak).

2 stembureaus zijn verplaatst

In Holten kunt u stemmen in de gymzaal Lageweg in plaats van in de Holterenk. In Rijssen kunt u stemmen in de kerk Open Hof in plaats van in De Schutse.

Kunt u zelf niet stemmen?

Dan kunt u iemand anders machtigen. Diegene brengt dan uw stem uit tegelijk met zijn of haar eigen stem. U kunt dat op 2 manieren regelen. Meer informatie vindt u op de pagina Iemand machtigen om voor u te stemmen. Meer informatie over stemmen in onze gemeente vindt u op Verkiezingen Europees Parlement.