Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Verstrekken leefgeld aan Oekraïense vluchtelingen

Dit nieuwsbericht is verlopen.
25 maart 2022

De gemeente Rijssen-Holten gaat volgende week dinsdag 29 maart en woensdag 30 maart Oekraïense vluchtelingen inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) en leefgeld uitkeren. De vluchtelingen die bekend zijn, ontvangen hiervoor een uitnodiging. Vluchtelingen die geen brief hebben ontvangen, nodigen wij via deze weg uit.

Speciaal voor de Oekraïense vluchtelingen zijn er buiten de normale openingstijden inschrijfmomenten georganiseerd. Op die momenten zijn er tolken aanwezig in het gemeentehuis en wordt er meteen leefgeld uitgekeerd.

Oekraïense vluchtelingen die bij de gemeente bekend zijn, hebben vrijdag per brief een uitnodiging en inschrijfformulieren gekregen. In de brief staat wanneer ze zich precies kunnen komen inschrijven. Aansluitend op de inschrijving ontvangen ze leefgeld voor één week.

Oekraïense vluchtelingen die geen uitnodiging hebben ontvangen, nodigen wij uit om op dinsdag 29 maart tussen 18.00 – 21.00 uur of woensdag 30 maart tussen 16.00 – 19.00 uur naar het gemeentehuis te komen. Zij krijgen dan de formulieren voor de inschrijving in de Basisregistratie Personen (BRP) en ontvangen leefgeld voor één week. Ook krijgen ze informatie over waar ze in onze gemeente terecht kunnen voor ondersteuning.

Kent u Oekraïense vluchtelingen die in onze gemeente wonen, maar geen brief hebben ontvangen? Deel deze informatie dan met hen.

Leefgeld

Op dit moment is een landelijke regeling voor leefgeld in ontwikkeling, die naar verwachting over vier weken klaar is. Vooruitlopend op de landelijke regeling betaalt gemeente Rijssen-Holten het leefgeld alvast contant uit.