Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Wat is buurtbemiddeling?

Dit nieuwsbericht is verlopen.
24 april 2023

Als u een probleem hebt met uw buren, is dat heel vervelend. Iets kleins kan zomaar uitgroeien tot een ruzie die uw woonplezier bederft.

Buurtbemiddeling Rijssen-Holten helpt u om de burenruzie op te lossen. Dat doen onze goed getrainde, vrijwillige bemiddelaars door eerst naar uw verhaal te luisteren. De bemiddelaars helpen u om (weer) in gesprek te komen met uw buren. Met een goed gesprek voorkomt u vaak vervelende situaties. Buurtbemiddeling Rijssen-Holten geeft nuttige hulp om ergernissen en conflicten met buren zelf op te lossen. Onze buurtbemiddelaars spelen niet voor rechter, vellen geen oordeel en geven ook geen adviezen. Zij begeleiden buren om (weer) met elkaar in gesprek te komen. En om samen zélf een oplossing te bedenken waar buren beide tevreden over zijn. Groot voordeel is dat het probleem dan ook echt uit de wereld is.

Buurtbemiddeling werkt het beste bij niet al te ernstige problemen

Het is ook belangrijk dat u niet te lang wacht met het inschakelen van vrijwilligers. U kunt zelf contact opnemen met Sanne Peppels door een email te sturen naar peppels@viaviewelzijn.nl, de coördinator van Buurtbemiddeling. Zij denkt graag met u mee. Ook kunt u voor meer informatie kijken op www.viaviewelzijn.nl/buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling Rijssen-Holten is een samenwerking tussen de gemeente Rijssen-Holten, politie Rijssen-Holten, woningcorporaties de Goede Woning en Viverion en ViaVie Welzijn.