Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Week van de asbestvrije schuur

9 oktober 2023

Deze week is het de Week van de Asbestvrije schuur. Verschillende organisaties besteden deze week extra aandacht aan het vervangen van asbestdaken. Dat is belangrijk omdat asbest schadelijk kan zijn voor uw gezondheid.

Er zijn leningen en subsidies beschikbaar om u te helpen met de kosten

Wij vinden het belangrijk dat u in een gezonde leefomgeving woont. Daarom hebben wij verschillende subsidies en leningen beschikbaar om u te helpen met de kosten voor het verwijderen van asbest.

  • Doe-het-zelf-regeling: heeft u een asbestdak van maximaal 35 vierkante meter en gaat u deze zelf verwijderen? Dan krijgt u een gratis asbestkit en een vergoeding voor de afvalkosten.
  • Vierkantemeterbijdrageregeling: laat u uw asbestdak verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf? Dan krijgt u bijdrage van € 5,- per vierkante meter verwijderd asbest.
  • Maatwerklening asbestsanering: heeft u niet genoeg spaargeld of kunt u geen lening of hypotheek afsluiten voor het verwijderen van asbest? Vraag dan de Maatwerklening asbestsanering aan.
  • Verzilverlening: bent u ouder dan 58 jaar? Dan kunt u in plaats van de Maatwerkregeling de Verzilverlening aanvragen. U gebruikt dan de overwaarde van uw huis om het asbest te verwijderen.

Kijk voor meer informatie op www.rijssen-holten.nl/asbest

Hier vindt u meer informatie over hoe u de subsidies en leningen aanvraagt. Maar ook informatie over hoe u asbest herkent, de voorwaarden voor het verwijderen van asbest en waar u het asbest kunt inleveren.