Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Week van Respect 2023

30 oktober 2023

Van 6 tot en met 12 november 2023 organiseert de Respect Foundation weer de Week van Respect. Hun missie: een respectvolle samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en actief aan bijdraagt. Daarbij richten zij zich vooral op jongeren. Want wat je jong leert, neem je de rest van je leven mee.

Rijssen-Holten is ambassadeursgemeente

Dat betekent dat we een samenwerkingspartner zijn in de Week van Respect. Daarom besteden ook wij van 6 tot en met 12 november extra aandacht aan het onderwerp respect. De burgemeester en wethouders gaan bij verschillende scholen op bezoek om als gastspreker een themales over respect te verzorgen. Speciaal voor de Week van Respect heeft de Respect Foundation weer een actuele les gemaakt. Dit jaar gaat deze over diversiteit in persoonlijkheid. De les maakt op een leuke manier duidelijk dat iedereen anders reageert op situaties en andere keuzes maakt.

Samen werken we aan een respectvolle samenleving

De Respect Foundation werkt samen met leerkrachten, docenten, schoolleiders, jongerenwerkers en sportcoaches, gastsprekers, maatschappelijke partners en gemeenten. Samen bereiken zij jaarlijks ruim 600.000 jongeren. Kijk voor meer informatie over de Week van Respect op www.weekvanrespect.nl.