Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

BAAS: Beter Allemaal Afval Scheiden

Help ons én het milieu door beter afval te scheiden. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Zo dragen we bij aan een schonere planeet. 

Beter afval scheiden

Het afvalABC in de app AfvalWijzer of op de website www.mijnafvalwijzer.nl kan je helpen om beter te scheiden. In het ABC is makkelijk te zien welkafval in welke bak hoort. Ook geeft de app aan wanneer welke afvalcontainer aan de straat moet. Handig toch? Een kleine moeite voor jou, een groot verschil voor onze planeet. De app kun je downloaden in de Play Store (Android) of App Store (Apple). Daarnaast kun je een bewaarexemplaar uit onze ‘Afvalspecial’ downloaden. In het bewaarexemplaar vind je informatie over welk afval er in welke bak thuis hoort. Afvalspecial bewaarexemplaar.

Afvalcampagne BAAS

BAAS staat voor ‘beter allemaal afval scheiden’. Het doel van de campagne is om het gemiddelde restafval per jaar, per inwoner terug te brengen naar maximaal 100 kilo. 130 kilo afval gooien we jaarlijks per persoon in de grijze bak. Hiervan is 60% geen restafval, maar bestaat het merendeel uit GFT, plastic en papier. Door beter te scheiden, kunnen we het doel van 100 kilo samen bereiken.

Beter allemaal afval scheiden. Help jij mee?