Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Blijverslening

Met de blijverslening kunt u uw woning aanpassen of verbouwen met als doel dat u langer thuis kunt blijven wonen. U sluit de lening af bij Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). Vraag de blijverslening aan met het digitale formulier.

  • U kunt de blijverslening terugbetalen.
  • U bent nog niet begonnen met de werkzaamheden waarvoor u de lening aanvraagt.

Met de blijverslening maakt u uw woning levensloopbestendig waardoor u zo lang mogelijk van uw eigen woning geniet.  Met de blijverslening financiert u deze aanpassingen aan uw huis en maakt u uw woning klaar voor de toekomst. De lening kan hypothecair of consumptief worden afgesloten. U betaalt de rente en aflossing vanuit uw inkomen.

Consumptieve blijverslening

De blijverslening consumptief bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 10.000,-.
Deze vorm van de blijverslening is beschikbaar voor zowel huurders als eigenaren. De aanvrager moet jonger dan 76 jaar zijn. 

Hypothecaire blijverslening

De blijverslening hypothecair bedraagt minimaal € 2.500,- en maximaal € 50.000,-.
Voor deze vorm van de blijverslening gelden geen leeftijdsbeperkingen. 

Nadat u uw aanvraag heeft ingediend beslissen wij of u een blijverslening mag aanvragen bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). U ontvangt dan een toewijzingsbrief en een aanvraagformulier. 

Het aanvraagformulier stuurt u samen met de gevraagde gegevens naar SVn. SVn bekijkt of u de lening kunt terugbetalen. 

U kunt binnen 6 weken bezwaar maken tegen de beslissing op uw aanvraag. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Meer informatie over de blijverslening vindt u in de Verordening Blijverslening Rijssen-Holten 2018 en op de website van SVn: www.svn.nl