Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Gevonden of verloren voorwerpen melden

Heeft u iets gevonden of verloren? Dan kunt u dit online melden via de website Verloren of gevonden. Daar kunt u gevonden en verloren voorwerpen registreren en verloren voorwerpen terugvinden.

U mag het gevonden voorwerp naar het gemeentehuis brengen of thuis bewaren. U moet dit dan wel melden en bent u verplicht voor het onderhoud ervan te zorgen, zodat de staat van het voorwerp niet verslechtert. 

Als inwoner heeft u de plicht er voor te zorgen dat een gevonden voorwerp weer bij de eigenaar terechtkomt. Als u weet van wie het voorwerp is, mag u dit ook onderling regelen. 

U kunt alleen aangifte doen van gevonden voorwerpen die in de gemeente Rijssen-Holten zijn gevonden.

  • U kunt alleen eigenaar worden van een voorwerp wanneer u het gevonden voorwerp bij de gemeente gemeld heeft.
  • U wordt na 3 maanden eigenaar als het voorwerp zich bij de gemeente bevindt en als het voorwerp minder dan € 450,- waard is.
  • U wordt na 1 jaar eigenaar als het voorwerp zich bij u thuis bevindt (ongeacht de waarde ervan) of als het voorwerp zich bij de gemeente bevindt en meer waard is dan € 450,-.

Diefstal blijft een zaak van de politie. Gestolen voorwerpen geeft u aan bij de politie. 

Gevonden rijwielen (scooters, (brom)-fietsen, etc.) moeten op de vindplaats blijven staan. U mag het rijwiel niet zelf bewaren.  

Dieren zijn geen voorwerpen en kunt u niet aangeven bij de gemeente. Voor de opvang van honden en katten kunt u bellen naar dierenasiel ’t Noordbroek in Almelo via (0546) 453 901.

Ook als u uw identiteitsbewijs of rijbewijs verloren bent, dan meldt u dit bij de gemeente. U meldt dit dus niet bij de politie. U kunt dan ook direct een nieuw document aanvragen. U kunt dit niet doorgeven via verlorenofgevonden.nl.

Heeft u een voorwerp gevonden of bent u iets kwijt? En komt u er niet uit op verlorenofgevonden.nl? Dan kunt u voor hulp ook terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek in Rijssen of Holten