Translate

Use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Lokale maatregelen voor ondernemers

Naast de maatregelen van Rijksoverheid treft de gemeente Rijssen-Holten ook de volgende lokale maatregelen voor haar ondernemers.

Digitaal spreekuur ondernemers

Iedere donderdag is er een digitaal spreekuur voor ondernemers met wethouder Bert Tijhof. Tijdens het spreekuur kunt u uw zorgen uiten of inspirerende ideeën opdoen. Wilt u deelnemen aan het spreekuur? U kunt zich aanmelden bij Annemiek Mensink, accountmanager bedrijven, via amensink@rijssen-holten.nl of 06 1264 5469.

Bijzondere bijstand zelfstandigen (Bbz)

U kunt sinds 1 oktober 2021 geen Tozo meer aanvragen. In plaats daarvan heeft u misschien recht op de Bijzondere bijstand voor zelfstandigen (Bbz). Deze regeling is tot 1 april 2022 vereenvoudigd, zodat zelfstandigen eenvoudiger aanspraak kunnen maken op financiële steun. Meer informatie over de voorwaarden en het aanvragen van deze regeling vindt u op deze website

Aanvragen uitstel betaling gemeentelijke belastingen

U kunt dit makkelijk en snel aanvragen via onderstaande knop. Goed om te weten: automatische betalingen lopen door. 

Versnelling betaling openstaande facturen door gemeente

Gemeente Rijssen-Holten versnelt de betaling van openstaande facturen aan ondernemingen. Hierdoor hoeft u minder lang te wachten op het openstaande bedrag.

Vraag en aanbod van personeel afstemmen

Waar zich de effecten van het coronavirus zich bij de ene ondernemer uit in het feit dat medewerkers vooral thuiswerken, vallen bij de ander opdrachten weg, of blijft het juist onverminderd druk terwijl personeel uitvalt wegens ziekte. Er is gebleken dat vanuit de ondernemers er behoefte is om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Daarom kunnen ondernemers uit Rijssen-Holten (en omgeving) dit melden bij het Participatiepact van de gemeente. Hebt u personeel beschikbaar? Of komt u juist personeel te kort? Geef het door, wij verzamelen de informatie en brengen ondernemers met elkaar in contact. U kunt contact opnemen met Annemiek Mensink: 06 1264 5469 of amensink@rijssen-holten.nl.

Ontheffing Tijdelijke wet maatregelen Covid-19

Wilt u een ontheffing aanvragen op de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19, de coronawet? De burgemeester is bevoegd om in bijzondere gevallen voor een aantal van deze maatregelen ontheffing te verlenen. Dit geldt voor de regels over groepsvorming, de openstelling van publieke plaatsen en evenementen.